Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Проблем со Microsoft Surface Pro 3

Started by dr-mr on 19.03.2018, 16:36:47 in Компјутери и галантерија

11 Replies
69 Views
by dr-mr
on Today at 21:23:23
Re: Што ли е чудово

Started by DX-er on 20.01.2010, 23:40:32 in Електронски компоненти

705 Replies
36617 Views
by krema
on Today at 19:05:13
Re: Производи купени на бувљакот :D

Started by Malecko on 07.11.2010, 13:28:41 in Општа дискусија

300 Replies
22072 Views
by MarkoMK
on 16.03.2018, 18:10:59
Re: Мојата/Вашата работилница

Started by SKOLS on 01.10.2010, 14:28:42 in Општа дискусија

349 Replies
30501 Views
by GigaWatt
on 16.03.2018, 10:26:07
Re: Проблем со лаптоп Asus X540

Started by acko63 on 09.03.2018, 19:28:11 in Компјутери и галантерија

10 Replies
173 Views
by dr-mr
on 15.03.2018, 00:18:16

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

24 Posts
17 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Повторно online :)
on 08.03.2018, 23:30:21

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

15 Posts
13 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Известување 18.11.2013
on 18.11.2013, 00:27:43

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

713 Posts
84 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Проблеми со ресетир...
on 07.07.2017, 22:04:47

Аналогна електроника

No New Posts Општо

Општо за аналогната електроника

4873 Posts
256 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Лажен аларм за кола
on 26.02.2018, 10:41:32

No New Posts Теорија

Теорија за аналогната електроника

399 Posts
58 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Ми треба помош за п...
on 10.02.2015, 18:17:43

No New Posts Аудио техника

Се за аудио техниката

12834 Posts
806 Topics

abm_id=156Last post by dimce
in Аудио Рекордер за Касети...
on 03.10.2017, 22:06:46

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Општо
No New Posts Видео техника

Се за видео техниката

189 Posts
26 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Аудио излез од ТВ L...
on 20.05.2017, 11:39:22

No New Posts Радио техника

Се за радио техниката

7462 Posts
692 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Најопшто околу радио...
on 09.03.2018, 00:34:46

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Општо
No New Posts Напојувања

Извори на напојување

4969 Posts
252 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Регулирано напојувањ...
on 13.03.2018, 01:14:27

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1027 Posts
43 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Мини Теслин трансфо...
on 17.07.2017, 14:13:12

No New Posts Ваши креации

Уреди кои вие сте ги изработиле

799 Posts
63 Topics

abm_id=1204Last post by najdo
in Одг: LED новогодишна елк...
on 27.12.2016, 18:16:22

Дигитална електроника

No New Posts Општо

Општо за дигиталната електроника

1127 Posts
52 Topics

abm_id=42Last post by VLATKO*
in Одг: Општи прашања поврз...
on 06.06.2017, 22:07:25

No New Posts Теорија

Теорија за дигиталната електроника

8 Posts
5 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Дизајнирање на биполарен...
on 06.07.2012, 16:43:07

No New Posts Логички кола

Технологија со логички кола

187 Posts
18 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Проблем со електром...
on 13.04.2017, 21:32:23

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5211 Posts
202 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Потребна е помош за...
on 24.09.2017, 14:40:06

No New Posts Вгнезден дизајн

Се за вгнезден дизајн и развојни околини

131 Posts
13 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Orange Pi One
on 13.03.2018, 22:50:14

No New Posts Arduino

Се за Arduino развојната околина

77 Posts
10 Topics

abm_id=1724Last post by mihajlo
in Одг: Arduino и WiFi моду...
on 05.09.2017, 13:06:10

No New Posts Ваши креации

Уреди кои ги имате направено

162 Posts
13 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Sindle digit VFD cl...
on 20.05.2016, 22:05:51

Други технологии

No New Posts Роботика

Се за роботиката

167 Posts
16 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дронови (Мултикопте...
on 25.04.2017, 00:37:45

No New Posts Автоматика

Се за автоматиката

265 Posts
24 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Помош околу проблем...
on 28.07.2017, 22:50:02

No New Posts Компјутерска Технологија

Ваши креации, идеи, прашања од областа на компјутерите

2019 Posts
198 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Избришан профил как...
on 08.10.2017, 02:42:44

No New Posts Автоелектроника

Се за автоелектрониката

1113 Posts
87 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Десулфатор за автомо...
on 07.03.2018, 17:47:42

No New Posts Електроенергетика

Се за електроенергетиката

1859 Posts
119 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Универзален осигуру...
on 24.02.2017, 18:11:40

No New Posts Ваши креации

Уреди, програми или машини кои сте ги направиле

520 Posts
22 Topics

abm_id=1871Last post by Hahahaha
in Одг: CNC Машина
on 17.08.2017, 21:39:02

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Се за апарати за домакинството

540 Posts
46 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Пералня Беко WMD 66...
on 14.09.2017, 13:33:26

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

2047 Posts
166 Topics

abm_id=1016Last post by dr-mr
in Re: Проблем со Microsoft...
on Today at 21:23:23

No New Posts Монитори, ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и ТВ приемници

3114 Posts
236 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Проблем со TV LED-3D...
on 14.03.2018, 23:56:05

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

1826 Posts
154 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Проблем со Pioneer ...
on 07.10.2017, 17:10:25

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Canon a 410
on 05.05.2017, 23:49:32

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

965 Posts
99 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: помош-Искуство со ки...
on 04.03.2018, 02:43:46

No New Posts Дигитални камери

Карактеристики и сервис на дигитални камери

35 Posts
5 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Streaming на видео ...
on 03.12.2013, 14:39:43

No New Posts Фискални апарати

Се за фискалните апарати во MK

65 Posts
9 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Сериски кабел за фи...
on 26.12.2015, 18:58:51

No New Posts Алармни уреди

Се околу алармните уреди

79 Posts
14 Topics

abm_id=1725Last post by warningteam
in Аларм кој известува свет...
on 09.12.2013, 13:54:12

Останато

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3349 Posts
183 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Што ли е чудово
on Today at 19:05:13

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1472 Posts
124 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Тестер на ел.инстал...
on 14.07.2017, 10:24:33

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

327 Posts
15 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Одг: Кутии од стари комп...
on 22.05.2017, 00:06:02

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1417 Posts
62 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Чудно шрафче - со к...
on 08.10.2017, 22:08:01

No New Posts Историја

Историја на електрониката

51 Posts
11 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Податоци за компјут...
on 24.06.2017, 19:00:07

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, 23:07:26

Софтвер за електроника

No New Posts Програми за цртање на шеми

Информации за програми за цртање на електрични шеми

68 Posts
9 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Разни програми за с...
on 10.02.2017, 20:11:37

No New Posts Програми за цртање на плочки

Информации за програми за цртање на електронски плочки

169 Posts
13 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Одг: Altium Design
on 18.09.2015, 19:23:00

No New Posts Програми за симулација

Овде има информации за програми за симулација на електрични кола

44 Posts
16 Topics

abm_id=2922Last post by DrTubeR
in Одг: Power Supply Design...
on 11.07.2014, 10:49:47

No New Posts Општо

Останати програми за електроника

242 Posts
81 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in BoardViewer 1.2.0
on 09.04.2017, 01:26:04

No New Posts Туторијали

Туторијали поврзани со софтверот за електроника

125 Posts
4 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Збирка руски УКТ предава...
on 24.01.2015, 16:53:54

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

453 Posts
204 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Тема за побарувања ...
on 07.06.2017, 01:02:27

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

39 Posts
11 Topics

abm_id=2431Last post by strko.mk
in Радио аматер списанија в...
on 15.09.2017, 00:12:37

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

170 Posts
49 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Димензии на навој н...
on 28.07.2017, 03:44:49

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1109 Posts
92 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Туториал: Преправка...
on 24.06.2015, 01:01:25

Побарувања

No New Posts Општо за видео и визуелна опрема

Побарувања поврзани со сервисни упатства и шеми за видео уреди и конструкции

817 Posts
92 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Одг: Потребно шема за ин...
on 14.04.2017, 17:04:31

No New Posts Електроенергетика и напојувања

Побарувања поврзани со уреди и конструкции од Електроенергетиката и напојувањето на електричните уреди

2241 Posts
195 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Напојување од компј...
on 17.05.2017, 11:09:31

No New Posts Автоелектроника

Побарувања поврзани со Автоелектрониката и сите видови на моторизирани превозни средства

501 Posts
56 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Ми треба шема на ел...
on 19.07.2015, 11:56:46

No New Posts Бела техника

Побарувања поврзани со апарати за домаќинство

42 Posts
6 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Поврзување на тосте...
on 09.05.2014, 15:18:54

No New Posts Аудио опрема

Побарувања поврзани со сервисни упатства и шеми за аудио уреди и конструкции

3643 Posts
265 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Помош за транзистор...
on 01.07.2017, 19:44:50

No New Posts Компјутери и галантерија

Побарувања поврзани со карактеристики, сервисирање и уреди наменети за персонални компјутери, лаптопи, итн.

1180 Posts
113 Topics

abm_id=172Last post by didy
in Одг: Случајно гасење на ...
on 19.08.2017, 12:15:58

No New Posts Микроконтролери и дигитални уреди

Побарувања поврзани со шеми за уреди со микроконтролери и дигитални електрични кола

583 Posts
79 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Бежичен термо сензор
on 11.03.2018, 09:51:53

No New Posts Радио и високофреквентна техника

Побарувања поврзани со радио и високофреквентната техника

722 Posts
62 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Помош околу 5W пред...
on 22.02.2017, 20:28:35

No New Posts Општо

Општи побарувања кој не припаѓаат во погоренаведените категории

3609 Posts
379 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Проблем со пумпа за...
on 27.09.2017, 20:15:56

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

11801 Posts
326 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Производи купени на ...
on 16.03.2018, 18:10:59

No New Posts Забава

Малку забава

5533 Posts
88 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Смешни слики
on 10.03.2018, 15:05:52

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Образование, профес...
on 28.06.2016, 01:40:22

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2252 Posts
425 Topics

abm_id=4Last post by Devil
in Потребен ми е потенциоме...
on 29.09.2017, 15:21:03

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3012 Posts
556 Topics

abm_id=2266Last post by slidermc
in Re: ВАШИТЕ ПОЗИТИВНИ И Н...
on 09.03.2018, 09:44:23

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

599 Posts
53 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Изработувам печатени...
on 03.03.2018, 14:43:27

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

114264 Posts in 7824 Topics by 1897 Members.
Latest Post: "Re: Проблем со Microsoft..." ( Today at 21:23:23 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

4 Guests, 0 Users

Most Online Today: 13. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, 09:53:52)