Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: NEO DVBT-1100A MC6230-M3105-VER1.0 Set top Box проблем со сигнал

Started by krema on 17.08.2018, Friday, 18:46:22 in Монитори, ТВ приемници

22 Replies
160 Views
by krema
on Today at 12:52:28
Re: Критики за продавниците за електронски компоненти

Started by GigaWatt on 10.08.2018, Friday, 17:14:34 in Електронски компоненти

37 Replies
643 Views
by GigaWatt
on Today at 00:48:09
Re: Уред за заштита од комарци (дефект)

Started by krema on 17.08.2018, Friday, 17:34:07 in Општо

13 Replies
178 Views
by krema
on 18.08.2018, Saturday, 23:24:00
Re: Смешни слики

Started by DX-er on 09.11.2009, Monday, 22:43:31 in Забава

2025 Replies
146866 Views
by GigaWatt
on 17.08.2018, Friday, 17:05:40
OГЛАС- за електроничар

Started by unimedikal on 17.08.2018, Friday, 15:01:58 in Понуди

0 Replies
60 Views
by unimedikal
on 17.08.2018, Friday, 15:01:58

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

25 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Photobucket - Околу ...
on 18.05.2018, Friday, 11:11:14

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

18 Posts
16 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Преуредување на секциите...
on 24.05.2018, Thursday, 03:50:56

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

713 Posts
84 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Проблеми со ресетир...
on 07.07.2017, Friday, 22:04:47

Аналогна електроника

No New Posts Општо

Општо за аналогната електроника

5499 Posts
333 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Уред за заштита од к...
on 18.08.2018, Saturday, 23:24:00

No New Posts Аудио техника

Се за аудио техниката

13138 Posts
827 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поврзување динамички...
on 13.08.2018, Monday, 01:18:29

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Општо
No New Posts Видео техника

Се за видео техниката

1008 Posts
118 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Аудио излез од ТВ LG
on 26.06.2018, Tuesday, 02:42:26

Child Boards: Побарувања
No New Posts Радио техника

Се за радио техниката

8292 Posts
762 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Радиоаматери општо
on 13.08.2018, Monday, 23:30:23

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Општо
No New Posts Напојувања

Извори на напојување

7364 Posts
459 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Димер со адекватно триге...
on 15.08.2018, Wednesday, 02:51:55

Child Boards: Побарувања
No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1053 Posts
44 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Мини Теслин трансфо...
on 17.07.2017, Monday, 14:13:12

Дигитална електроника

No New Posts Општо

Општо за дигиталната електроника

1188 Posts
59 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дигитaлeн снимач на ...
on 05.05.2018, Saturday, 00:15:19

No New Posts Логички кола

Технологија со логички кола

188 Posts
19 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Проблем со електром...
on 13.04.2017, Thursday, 21:32:23

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5924 Posts
290 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 14.06.2018, Thursday, 22:47:08

Child Boards: Побарувања
No New Posts Вгнезден дизајн

Се за вгнезден дизајн и развојни околини

131 Posts
13 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Orange Pi One
on 13.03.2018, Tuesday, 22:50:14

No New Posts Arduino

Се за Arduino развојната околина

92 Posts
14 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Општи прашања и одго...
on 11.05.2018, Friday, 12:24:00

Други технологии

No New Posts Роботика

Се за роботиката

167 Posts
16 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дронови (Мултикопте...
on 25.04.2017, Tuesday, 00:37:45

No New Posts Автоматика

Се за автоматиката

265 Posts
24 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Помош околу проблем...
on 28.07.2017, Friday, 22:50:02

No New Posts Компјутерска Технологија

Ваши креации, идеи, прашања од областа на компјутерите

2020 Posts
198 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Скрипта за вадење на...
on 24.05.2018, Thursday, 05:00:42

No New Posts Автоелектроника

Се за автоелектрониката

1637 Posts
146 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Потребна ми е помош ...
on 25.05.2018, Friday, 06:24:27

Child Boards: Побарувања
No New Posts Електроенергетика

Се за електроенергетиката

1893 Posts
121 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со апарат за...
on 28.06.2018, Thursday, 15:38:09

No New Posts Ваши креации

Уреди, програми или машини кои сте ги направиле

520 Posts
22 Topics

abm_id=1871Last post by Hahahaha
in Одг: CNC Машина
on 17.08.2017, Thursday, 21:39:02

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Се за апарати за домакинството

605 Posts
53 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Замена за KT774 - N...
on 20.04.2018, Friday, 12:27:10

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3239 Posts
280 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Потребни ми се инфор...
on 26.07.2018, Thursday, 18:08:02

Child Boards: Побарувања
No New Posts Монитори, ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и ТВ приемници

3229 Posts
243 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: NEO DVBT-1100A MC623...
on Today at 12:52:28

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5560 Posts
423 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Optical to RCA конве...
on 26.06.2018, Tuesday, 19:56:14

Child Boards: Побарувања
No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Canon a 410
on 05.05.2017, Friday, 23:49:32

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

976 Posts
99 Topics

abm_id=983Last post by donis92
in Re: Како да декодирам ев...
on 25.06.2018, Monday, 18:19:59

No New Posts Дигитални камери

Карактеристики и сервис на дигитални камери

35 Posts
5 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Streaming на видео ...
on 03.12.2013, Tuesday, 14:39:43

No New Posts Фискални апарати

Се за фискалните апарати во MK

65 Posts
9 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Сериски кабел за фи...
on 26.12.2015, Saturday, 18:58:51

No New Posts Алармни уреди

Се околу алармните уреди

79 Posts
14 Topics

abm_id=1725Last post by warningteam
in Аларм кој известува свет...
on 09.12.2013, Monday, 13:54:12

Останато

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3443 Posts
187 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Критики за продавниц...
on Today at 00:48:09

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1511 Posts
130 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: C/ESR метар
on 13.08.2018, Monday, 01:20:22

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

327 Posts
15 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Одг: Кутии од стари комп...
on 22.05.2017, Monday, 00:06:02

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1650 Posts
68 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Гравирки и слични ел...
on 17.07.2018, Tuesday, 11:36:53

No New Posts Историја

Историја на електрониката

51 Posts
11 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Податоци за компјут...
on 24.06.2017, Saturday, 19:00:07

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Се останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории

3524 Posts
369 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дали може да се лем...
on 17.02.2017, Friday, 18:26:13

Софтвер за електроника

No New Posts Програми за цртање на шеми

Информации за програми за цртање на електрични шеми

70 Posts
9 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: sPlan 7.0
on 18.05.2018, Friday, 20:07:13

No New Posts Програми за цртање на плочки

Информации за програми за цртање на електронски плочки

169 Posts
13 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Одг: Altium Design
on 18.09.2015, Friday, 19:23:00

No New Posts Програми за симулација

Овде има информации за програми за симулација на електрични кола

44 Posts
16 Topics

abm_id=2922Last post by DrTubeR
in Одг: Power Supply Design...
on 11.07.2014, Friday, 10:49:47

No New Posts Општо

Останати програми за електроника

242 Posts
81 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in BoardViewer 1.2.0
on 09.04.2017, Sunday, 01:26:04

No New Posts Туторијали

Туторијали поврзани со софтверот за електроника

125 Posts
4 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Збирка руски УКТ предава...
on 24.01.2015, Saturday, 16:53:54

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

467 Posts
211 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Teach Yourself Elect...
on 29.07.2018, Sunday, 06:48:00

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

39 Posts
11 Topics

abm_id=2431Last post by strko.mk
in Радио аматер списанија в...
on 15.09.2017, Friday, 00:12:37

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

183 Posts
52 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Active SMD marking c...
on 10.07.2018, Tuesday, 11:50:45

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1187 Posts
96 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кулонов закон (видео...
on 30.06.2018, Saturday, 00:44:44

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

11905 Posts
328 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Тел број од чичко Ва...
on 11.08.2018, Saturday, 17:17:14

No New Posts Забава

Малку забава

5628 Posts
89 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Смешни слики
on 17.08.2018, Friday, 17:05:40

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Образование, профес...
on 28.06.2016, Tuesday, 01:40:22

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2284 Posts
430 Topics

abm_id=60Last post by Napsterce
in Купувам електроника за п...
on 22.06.2018, Friday, 20:50:13

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3041 Posts
559 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Продавам вишок - гот...
on 18.07.2018, Wednesday, 12:51:07

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

616 Posts
55 Topics

abm_id=4288Last post by unimedikal
in OГЛАС- за електроничар
on 17.08.2018, Friday, 15:01:58

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

115477 Posts in 7882 Topics by 1920 Members.
Latest Post: "Re: NEO DVBT-1100A MC623..." ( Today at 12:52:28 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

47 Guests, 5 Users (3 Spiders, 1 Hidden)

Users active in past 60 minutes:
krema, bicikle, Toma, LordZi

Most Online Today: 59. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, Friday, 09:53:52)