Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Photobucket - Околу сликите што не се прикажуваат

Started by GigaWatt on 24.07.2017, Monday, 14:01:01 in За потенцијалните и новите членови

1 Replies
222 Views
by GigaWatt
on 18.05.2018, Friday, 11:11:14
Re: Замени и еквиваленти на електронски компоненти

Started by Toma on 11.04.2012, Wednesday, 19:10:04 in Електронски компоненти

296 Replies
22693 Views
by Toma
on 18.05.2018, Friday, 01:52:20
Re: Проблем со SMD лемна станица BAKU BK-702B

Started by totii on 09.04.2018, Monday, 14:44:34 in Алат

31 Replies
833 Views
by GigaWatt
on 18.05.2018, Friday, 01:08:55
Re: Клипчиња

Started by DX-er on 24.10.2009, Saturday, 17:00:54 in Забава

1354 Replies
80130 Views
by bicikle
on 18.05.2018, Friday, 00:33:17
Користење на смајлиња од мобилни уреди (17.05.2018)

Started by GigaWatt on 17.05.2018, Thursday, 02:50:25 in Известувања

0 Replies
60 Views
by GigaWatt
on 17.05.2018, Thursday, 02:50:25

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

25 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Photobucket - Околу ...
on 18.05.2018, Friday, 11:11:14

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

17 Posts
15 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Користење на смајлиња од...
on 17.05.2018, Thursday, 02:50:25

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

713 Posts
84 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Проблеми со ресетир...
on 07.07.2017, Friday, 22:04:47

Аналогна електроника

No New Posts Општо

Општо за аналогната електроника

4906 Posts
260 Topics

abm_id=3604Last post by Ultron7
in Re: Безконтактен ЕЕГ мон...
on Today at 14:25:23

No New Posts Теорија

Теорија за аналогната електроника

399 Posts
58 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Ми треба помош за п...
on 10.02.2015, Tuesday, 18:17:43

No New Posts Аудио техника

Се за аудио техниката

12834 Posts
806 Topics

abm_id=156Last post by dimce
in Аудио Рекордер за Касети...
on 03.10.2017, Tuesday, 22:06:46

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Општо
No New Posts Видео техника

Се за видео техниката

189 Posts
26 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Аудио излез од ТВ L...
on 20.05.2017, Saturday, 11:39:22

No New Posts Радио техника

Се за радио техниката

7483 Posts
694 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Ми треба совет околу...
on 30.03.2018, Friday, 12:15:37

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Општо
No New Posts Напојувања

Извори на напојување

4976 Posts
252 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Модифицирање на ATX ...
on 05.04.2018, Thursday, 23:38:14

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1027 Posts
43 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Мини Теслин трансфо...
on 17.07.2017, Monday, 14:13:12

No New Posts Ваши креации

Уреди кои вие сте ги изработиле

807 Posts
64 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Универзален микрофон
on 15.04.2018, Sunday, 20:08:44

Дигитална електроника

No New Posts Општо

Општо за дигиталната електроника

1127 Posts
52 Topics

abm_id=42Last post by VLATKO*
in Одг: Општи прашања поврз...
on 06.06.2017, Tuesday, 22:07:25

No New Posts Теорија

Теорија за дигиталната електроника

8 Posts
5 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Дизајнирање на биполарен...
on 06.07.2012, Friday, 16:43:07

No New Posts Логички кола

Технологија со логички кола

187 Posts
18 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Проблем со електром...
on 13.04.2017, Thursday, 21:32:23

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5226 Posts
202 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 20.04.2018, Friday, 15:45:03

No New Posts Вгнезден дизајн

Се за вгнезден дизајн и развојни околини

131 Posts
13 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Orange Pi One
on 13.03.2018, Tuesday, 22:50:14

No New Posts Arduino

Се за Arduino развојната околина

92 Posts
14 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Општи прашања и одго...
on 11.05.2018, Friday, 12:24:00

No New Posts Ваши креации

Уреди кои ги имате направено

165 Posts
13 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дигитaлeн снимач на ...
on 05.05.2018, Saturday, 00:15:19

Други технологии

No New Posts Роботика

Се за роботиката

167 Posts
16 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дронови (Мултикопте...
on 25.04.2017, Tuesday, 00:37:45

No New Posts Автоматика

Се за автоматиката

265 Posts
24 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Помош околу проблем...
on 28.07.2017, Friday, 22:50:02

No New Posts Компјутерска Технологија

Ваши креации, идеи, прашања од областа на компјутерите

2019 Posts
198 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Избришан профил как...
on 08.10.2017, Sunday, 02:42:44

No New Posts Автоелектроника

Се за автоелектрониката

1128 Posts
88 Topics

abm_id=3385Last post by antibiotic1
in Дали некој се занимава с...
on 03.04.2018, Tuesday, 10:01:32

No New Posts Електроенергетика

Се за електроенергетиката

1889 Posts
120 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Помош за прекинат пр...
on 02.04.2018, Monday, 01:32:33

No New Posts Ваши креации

Уреди, програми или машини кои сте ги направиле

520 Posts
22 Topics

abm_id=1871Last post by Hahahaha
in Одг: CNC Машина
on 17.08.2017, Thursday, 21:39:02

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Се за апарати за домакинството

563 Posts
47 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Замена за KT774 - N...
on 20.04.2018, Friday, 12:27:10

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

2050 Posts
166 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со Microsoft...
on 22.03.2018, Thursday, 04:32:21

No New Posts Монитори, ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и ТВ приемници

3146 Posts
239 Topics

abm_id=3597Last post by gonik
in Re: ТВ Schneider LED2416...
on 19.05.2018, Saturday, 17:49:21

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

1882 Posts
156 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Поправка на Ace Tone...
on 08.05.2018, Tuesday, 00:54:52

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Canon a 410
on 05.05.2017, Friday, 23:49:32

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

969 Posts
99 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: помош-Искуство со ки...
on 03.04.2018, Tuesday, 18:08:19

No New Posts Дигитални камери

Карактеристики и сервис на дигитални камери

35 Posts
5 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Streaming на видео ...
on 03.12.2013, Tuesday, 14:39:43

No New Posts Фискални апарати

Се за фискалните апарати во MK

65 Posts
9 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Сериски кабел за фи...
on 26.12.2015, Saturday, 18:58:51

No New Posts Алармни уреди

Се околу алармните уреди

79 Posts
14 Topics

abm_id=1725Last post by warningteam
in Аларм кој известува свет...
on 09.12.2013, Monday, 13:54:12

Останато

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3392 Posts
184 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Што ли е чудово
on 19.05.2018, Saturday, 01:51:13

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1488 Posts
126 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Каков инструмент кор...
on 19.05.2018, Saturday, 18:49:47

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

327 Posts
15 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Одг: Кутии од стари комп...
on 22.05.2017, Monday, 00:06:02

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1555 Posts
65 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Каква лемилица корис...
on 18.05.2018, Friday, 15:12:50

No New Posts Историја

Историја на електрониката

51 Posts
11 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Податоци за компјут...
on 24.06.2017, Saturday, 19:00:07

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

Софтвер за електроника

No New Posts Програми за цртање на шеми

Информации за програми за цртање на електрични шеми

70 Posts
9 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: sPlan 7.0
on 18.05.2018, Friday, 20:07:13

No New Posts Програми за цртање на плочки

Информации за програми за цртање на електронски плочки

169 Posts
13 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Одг: Altium Design
on 18.09.2015, Friday, 19:23:00

No New Posts Програми за симулација

Овде има информации за програми за симулација на електрични кола

44 Posts
16 Topics

abm_id=2922Last post by DrTubeR
in Одг: Power Supply Design...
on 11.07.2014, Friday, 10:49:47

No New Posts Општо

Останати програми за електроника

242 Posts
81 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in BoardViewer 1.2.0
on 09.04.2017, Sunday, 01:26:04

No New Posts Туторијали

Туторијали поврзани со софтверот за електроника

125 Posts
4 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Збирка руски УКТ предава...
on 24.01.2015, Saturday, 16:53:54

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

453 Posts
204 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Тема за побарувања ...
on 07.06.2017, Wednesday, 01:02:27

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

39 Posts
11 Topics

abm_id=2431Last post by strko.mk
in Радио аматер списанија в...
on 15.09.2017, Friday, 00:12:37

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

179 Posts
51 Topics

abm_id=1989Last post by Toma
in Re: RCCreator - USB Prog...
on 05.05.2018, Saturday, 12:39:06

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1157 Posts
94 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Како да направите ун...
on 01.05.2018, Tuesday, 21:42:06

Побарувања

No New Posts Општо за видео и визуелна опрема

Побарувања поврзани со сервисни упатства и шеми за видео уреди и конструкции

817 Posts
92 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Одг: Потребно шема за ин...
on 14.04.2017, Friday, 17:04:31

No New Posts Електроенергетика и напојувања

Побарувања поврзани со уреди и конструкции од Електроенергетиката и напојувањето на електричните уреди

2259 Posts
196 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: АТХ напојување како ...
on 06.04.2018, Friday, 22:41:05

No New Posts Автоелектроника

Побарувања поврзани со Автоелектрониката и сите видови на моторизирани превозни средства

506 Posts
57 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Препознавање на чип...
on 19.05.2018, Saturday, 18:57:44

No New Posts Бела техника

Побарувања поврзани со апарати за домаќинство

42 Posts
6 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Поврзување на тосте...
on 09.05.2014, Friday, 15:18:54

No New Posts Аудио опрема

Побарувања поврзани со сервисни упатства и шеми за аудио уреди и конструкции

3643 Posts
265 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Помош за транзистор...
on 01.07.2017, Saturday, 19:44:50

No New Posts Компјутери и галантерија

Побарувања поврзани со карактеристики, сервисирање и уреди наменети за персонални компјутери, лаптопи, итн.

1180 Posts
113 Topics

abm_id=172Last post by didy
in Одг: Случајно гасење на ...
on 19.08.2017, Saturday, 12:15:58

No New Posts Микроконтролери и дигитални уреди

Побарувања поврзани со шеми за уреди со микроконтролери и дигитални електрични кола

583 Posts
79 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Бежичен термо сензор
on 11.03.2018, Sunday, 09:51:53

No New Posts Радио и високофреквентна техника

Побарувања поврзани со радио и високофреквентната техника

722 Posts
62 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Помош околу 5W пред...
on 22.02.2017, Wednesday, 20:28:35

No New Posts Општо

Општи побарувања кој не припаѓаат во погоренаведените категории

3609 Posts
379 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Одг: Проблем со пумпа за...
on 27.09.2017, Wednesday, 20:15:56

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

11837 Posts
326 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Случајни муабети
on 21.05.2018, Monday, 22:05:45

No New Posts Забава

Малку забава

5533 Posts
88 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Клипчиња
on 18.05.2018, Friday, 00:33:17

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Образование, профес...
on 28.06.2016, Tuesday, 01:40:22

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2283 Posts
429 Topics

abm_id=3604Last post by Ultron7
in Re: Купувам лакована бак...
on 20.05.2018, Sunday, 02:11:56

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3028 Posts
558 Topics

abm_id=1085Last post by MURO
in Re: Продавам Pickit 3
on 03.05.2018, Thursday, 10:38:25

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

609 Posts
53 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Re: Изработка на печатен...
on 13.05.2018, Sunday, 01:16:59

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

115034 Posts in 7866 Topics by 1906 Members.
Latest Post: "Re: Безконтактен ЕЕГ мон..." ( Today at 14:25:23 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

31 Guests, 5 Users

Users active in past 60 minutes:
Toma, krema, triology, cherchil, Hahahaha

Most Online Today: 55. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, Friday, 09:53:52)