Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: FM предавател со Raspberry Pi 3B

Started by Atanas on 24.03.2018, Saturday, 16:49:54 in Предаватели

17 Replies
1481 Views
by Atanas
on 27.03.2018, Tuesday, 09:32:53
Re: Метал детектор со НЕ555

Started by batka on 26.03.2018, Monday, 05:25:51 in Општо

7 Replies
487 Views
by batka
on 26.03.2018, Monday, 23:44:08
Видео игра на Arduino Wi-Fi модул

Started by DX-er on 26.03.2018, Monday, 23:29:48 in Arduino

0 Replies
128 Views
by DX-er
on 26.03.2018, Monday, 23:29:48
Re: Десулфатор за автомобилски акумулатор

Started by LordZi on 04.03.2018, Sunday, 21:08:39 in Автоелектроника

33 Replies
1167 Views
by bicikle
on 26.03.2018, Monday, 15:36:12
Re: Интересна видео презентација за легендарниот NE555

Started by DX-er on 23.03.2018, Friday, 21:23:08 in Општо

6 Replies
299 Views
by batka
on 24.03.2018, Saturday, 19:50:19

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

25 Posts
17 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Photobucket - Околу ...
on 18.05.2018, Friday, 11:11:14

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

18 Posts
16 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Преуредување на секциите...
on 24.05.2018, Thursday, 03:50:56

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

713 Posts
84 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Одг: Проблеми со ресетир...
on 07.07.2017, Friday, 22:04:47

Аналогна електроника

No New Posts Општо

Општо за аналогната електроника

5485 Posts
332 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Растерувач на кучиња
on 14.07.2018, Saturday, 20:43:59

No New Posts Аудио техника

Се за аудио техниката

13100 Posts
823 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Универзален микрофон
on 15.04.2018, Sunday, 20:08:44

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Општо
No New Posts Видео техника

Се за видео техниката

1008 Posts
118 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Re: Аудио излез од ТВ LG
on 26.06.2018, Tuesday, 02:42:26

Child Boards: Побарувања
No New Posts Радио техника

Се за радио техниката

8290 Posts
761 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Засилувач за играчка...
on 30.05.2018, Wednesday, 19:23:37

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Општо
No New Posts Напојувања

Извори на напојување

7359 Posts
458 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Димер за индуктивни ...
on 10.07.2018, Tuesday, 01:49:46

Child Boards: Побарувања
No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1053 Posts
44 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Мини Теслин трансфо...
on 17.07.2017, Monday, 14:13:12

Дигитална електроника

No New Posts Општо

Општо за дигиталната електроника

1188 Posts
59 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Дигитaлeн снимач на ...
on 05.05.2018, Saturday, 00:15:19

No New Posts Логички кола

Технологија со логички кола

188 Posts
19 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Проблем со електром...
on 13.04.2017, Thursday, 21:32:23

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

5924 Posts
290 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: CH341A Programmer
on 14.06.2018, Thursday, 22:47:08

Child Boards: Побарувања
No New Posts Вгнезден дизајн

Се за вгнезден дизајн и развојни околини

131 Posts
13 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: Orange Pi One
on 13.03.2018, Tuesday, 22:50:14

No New Posts Arduino

Се за Arduino развојната околина

92 Posts
14 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Општи прашања и одго...
on 11.05.2018, Friday, 12:24:00

Други технологии

No New Posts Роботика

Се за роботиката

167 Posts
16 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дронови (Мултикопте...
on 25.04.2017, Tuesday, 00:37:45

No New Posts Автоматика

Се за автоматиката

265 Posts
24 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Помош околу проблем...
on 28.07.2017, Friday, 22:50:02

No New Posts Компјутерска Технологија

Ваши креации, идеи, прашања од областа на компјутерите

2020 Posts
198 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Скрипта за вадење на...
on 24.05.2018, Thursday, 05:00:42

No New Posts Автоелектроника

Се за автоелектрониката

1637 Posts
146 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Потребна ми е помош ...
on 25.05.2018, Friday, 06:24:27

Child Boards: Побарувања
No New Posts Електроенергетика

Се за електроенергетиката

1893 Posts
121 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со апарат за...
on 28.06.2018, Thursday, 15:38:09

No New Posts Ваши креации

Уреди, програми или машини кои сте ги направиле

520 Posts
22 Topics

abm_id=1871Last post by Hahahaha
in Одг: CNC Машина
on 17.08.2017, Thursday, 21:39:02

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Се за апарати за домакинството

605 Posts
53 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Замена за KT774 - N...
on 20.04.2018, Friday, 12:27:10

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3233 Posts
280 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Потребни ми се инфор...
on 29.05.2018, Tuesday, 14:53:16

Child Boards: Побарувања
No New Posts Монитори, ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и ТВ приемници

3206 Posts
242 Topics

abm_id=1989Last post by Toma
in Re: Проблем со LCD ТВ Qu...
on 03.07.2018, Tuesday, 01:08:34

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5560 Posts
423 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Optical to RCA конве...
on 26.06.2018, Tuesday, 19:56:14

Child Boards: Побарувања
No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Canon a 410
on 05.05.2017, Friday, 23:49:32

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

976 Posts
99 Topics

abm_id=983Last post by donis92
in Re: Како да декодирам ев...
on 25.06.2018, Monday, 18:19:59

No New Posts Дигитални камери

Карактеристики и сервис на дигитални камери

35 Posts
5 Topics

abm_id=2835Last post by Atanas
in Одг: Streaming на видео ...
on 03.12.2013, Tuesday, 14:39:43

No New Posts Фискални апарати

Се за фискалните апарати во MK

65 Posts
9 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Одг: Сериски кабел за фи...
on 26.12.2015, Saturday, 18:58:51

No New Posts Алармни уреди

Се околу алармните уреди

79 Posts
14 Topics

abm_id=1725Last post by warningteam
in Аларм кој известува свет...
on 09.12.2013, Monday, 13:54:12

Останато

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3405 Posts
186 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Нарачка на делови и ...
on 08.06.2018, Friday, 02:30:54

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1509 Posts
130 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Каков инструмент кор...
on 19.05.2018, Saturday, 18:49:47

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

327 Posts
15 Topics

abm_id=1831Last post by stiffy
in Одг: Кутии од стари комп...
on 22.05.2017, Monday, 00:06:02

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1650 Posts
68 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Гравирки и слични ел...
on 17.07.2018, Tuesday, 11:36:53

No New Posts Историја

Историја на електрониката

51 Posts
11 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Податоци за компјут...
on 24.06.2017, Saturday, 19:00:07

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Се останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории

3524 Posts
369 Topics

abm_id=2213Last post by nsu
in Одг: Дали може да се лем...
on 17.02.2017, Friday, 18:26:13

Софтвер за електроника

No New Posts Програми за цртање на шеми

Информации за програми за цртање на електрични шеми

70 Posts
9 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: sPlan 7.0
on 18.05.2018, Friday, 20:07:13

No New Posts Програми за цртање на плочки

Информации за програми за цртање на електронски плочки

169 Posts
13 Topics

abm_id=3148Last post by KiloVolt
in Одг: Altium Design
on 18.09.2015, Friday, 19:23:00

No New Posts Програми за симулација

Овде има информации за програми за симулација на електрични кола

44 Posts
16 Topics

abm_id=2922Last post by DrTubeR
in Одг: Power Supply Design...
on 11.07.2014, Friday, 10:49:47

No New Posts Општо

Останати програми за електроника

242 Posts
81 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in BoardViewer 1.2.0
on 09.04.2017, Sunday, 01:26:04

No New Posts Туторијали

Туторијали поврзани со софтверот за електроника

125 Posts
4 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Збирка руски УКТ предава...
on 24.01.2015, Saturday, 16:53:54

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

465 Posts
210 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Тема за побарувања ...
on 07.06.2017, Wednesday, 01:02:27

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

39 Posts
11 Topics

abm_id=2431Last post by strko.mk
in Радио аматер списанија в...
on 15.09.2017, Friday, 00:12:37

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (Datasheets) и слично.

183 Posts
52 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Active SMD marking c...
on 10.07.2018, Tuesday, 11:50:45

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1187 Posts
96 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кулонов закон (видео...
on 30.06.2018, Saturday, 00:44:44

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

11887 Posts
327 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Производи купени на ...
on 15.07.2018, Sunday, 16:01:26

No New Posts Забава

Малку забава

5612 Posts
89 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Клипчиња
on 08.07.2018, Sunday, 00:04:23

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

401 Posts
39 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Одг: Образование, профес...
on 28.06.2016, Tuesday, 01:40:22

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2284 Posts
430 Topics

abm_id=60Last post by Napsterce
in Купувам електроника за п...
on 22.06.2018, Friday, 20:50:13

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3039 Posts
559 Topics

abm_id=1085Last post by MURO
in Re: Продавам клешта Enge...
on 12.07.2018, Thursday, 21:51:30

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

613 Posts
54 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Кој сака да делиме табла...
on 22.06.2018, Friday, 17:10:58

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

115290 Posts in 7870 Topics by 1911 Members.
Latest Post: "Re: Гравирки и слични ел..." ( 17.07.2018, Tuesday, 11:36:53 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

53 Guests, 1 User

Users active in past 60 minutes:
LordZi

Most Online Today: 65. Most Online Ever: 282 (08.04.2011, Friday, 09:53:52)