Author Topic: Изработувам печатени плочки (ППК)  (Read 8192 times)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Изработувам печатени плочки (ППК)
« on: 31.03.2013, Sunday, 22:36:40 »
Изработувам печатени плочки со тонер-трансфер техника, може од готов предлог во некоја од програмите наменети за тоа (Sprint Layout, Eagle...), а по договор може и од скенирана слика, фотографија и сл., цената е 3ден. од cm2 на пертинакс, плочката ја добивате избушена и премачкана со калафониум. По желба може да се направи и силк-скрин со минимална доплата. Ако не е поинаку нагласено сите дупчиња ќе бидат избушени со бургија 0,8mm (освен дупките за монтажa 3,2mm), а ако треба може да бидат и со некоја друга димензија (од 0,5mm па нагоре), исто така ако треба на плочката може да се направи отвор, лежиште и сл. со било каква форма, а исто така и целата плочка може да биде во било која форма - правоаголна, кружна, елипсеста, некоја специјална форма итн., се тоа е влезено во цената. По договор плочките може да бидат и калаисани наместо премачкани со калафониум.
Напоменувам дека не мора да се нарачува поголема количина, изработувам и само една плочка ако е потребно ;).
За се што треба пишете ми на ПП.

Еве неколку примери на готови плочки:

Еве уште еден пример на готов комплет плочки, избушени со 0,8mm и 1mm соодветно, со посебен отвор за монтажа на конектор на помалата плочка, со монтирани подножја и премачкани со калафониум:
« Last Edit: 01.10.2016, Saturday, 23:12:26 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9352
 • оптимист до крај!
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #1 on: 01.04.2013, Monday, 00:20:06 »
Ќе те имам во предвид ;D ;D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #2 on: 01.04.2013, Monday, 15:22:37 »
Од кој град си, веројатно преку Карго ке се прави размена така?

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #3 on: 01.04.2013, Monday, 16:07:38 »
Тие што се од Скопје ќе ги добијат плочките на рака, за сите останати ги праќам по карго, пошта или сл.
« Last Edit: 10.10.2013, Thursday, 12:32:41 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #4 on: 01.04.2013, Monday, 18:17:24 »
Доста интересна понуда ке те имам и јас у предвид

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #5 on: 13.04.2013, Saturday, 10:43:47 »
Дел од последната тура плочки...« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:31:58 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #6 on: 26.04.2013, Friday, 11:32:39 »
Прецртување и клонирање на веќе склопени фабрички плочки ;) (цена по договор):« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:32:16 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #7 on: 16.08.2013, Friday, 13:26:15 »
Нешто од последната тура...« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:35:32 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #8 on: 23.11.2013, Saturday, 09:10:20 »
Од тонер до готова плочка...
Набавив неколку табаци квалитетен кунздрук, споредено со тоа што го продаваат по книжарите разликата е драстична, после неколку минути во вода самиот се одлепува и остава совршен отпечаток секој пат... :)

« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:35:57 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #9 on: 23.11.2013, Saturday, 09:33:26 »
Чиста 10ка браво прва прилика ке ми треба Двопстрана плочка да се печати за стерео кодер ке ти ја донесам плочката или преку пп ке ти ја пратам да видиш што како треба да се испечати.Бара детали на водови а гледам кај тебе ги има деталите.Кетреба на двостран витропласт да се печати.Пздрав

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #10 on: 21.01.2014, Tuesday, 13:34:44 »
Нешто од последниот пат
Пред и по калаисување« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:36:24 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline nikola_bb

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 380
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #11 on: 27.01.2014, Monday, 21:10:29 »
Не сум ја видел темава, мене лордзи ми има правено плочки дури едната беше и за смд компоненти и сум задоволен од квалитетот на истите. Така да пофалби :)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #12 on: 05.03.2014, Wednesday, 20:30:03 »
« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 17:36:49 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #13 on: 05.03.2014, Wednesday, 22:48:17 »
Здраво колку пари би ме коштала плочката со шема од елката сакам за подарок да ја дадам.Ви благодарам

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #14 on: 05.03.2014, Wednesday, 22:57:02 »
Ти пишав ПП...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio