Author Topic: Изработувам печатени плочки (ППК)  (Read 8323 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #45 on: 14.03.2017, Tuesday, 13:06:26 »
Уште модулчиња за синтисајзер - неколку noise generator- и, VCF и VCLFO со микроконтролер... :D

« Last Edit: 03.03.2018, Saturday, 18:49:43 by GigaWatt »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #46 on: 14.03.2017, Tuesday, 15:30:21 »
Леле Lordzi спие а што е ова поточно пошто еве сега нешто работам со една радиостаница ја сервисирам па ние имаме НКО VCO напонски контролиран тука осцилатор. Еве на една yaesu сега гледам VCO влезот кај осцилаторот нечини. Ова колку што можев да видам на интернет е нешто ниско фреквентен засилувач само исто контролиран напонски. Или поточно Lordzi кај ќе ги вградуваш овие VCF и VCLFO. Нешто за регулација во НФ делот ли е
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #47 on: 14.03.2017, Tuesday, 16:12:47 »
Сите модули се одбрани и нарачани од муштеријата и се наменети за аналоген модуларен синтисајзер, повеќето веќе се поврзани и се користат, еве како изгледа се тоа заедно...

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #48 on: 14.03.2017, Tuesday, 22:00:29 »
Оо цел синтисајзер аналоген сум видел да имам пријатели во НФ делот полно како си го скоцкал спие инаку незнаев што под сегменти има внатре сега истражив што се VCF и VCLFO
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #49 on: 05.04.2017, Wednesday, 15:23:39 »
Малце пауза од модули за синтисајзер... ;)

« Last Edit: 03.03.2018, Saturday, 18:50:15 by GigaWatt »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #50 on: 03.03.2018, Saturday, 14:43:27 »
Да не речете дека ништо не сум работел изминатиот период... ;) :D« Last Edit: 30.04.2018, Monday, 15:44:14 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #51 on: 30.04.2018, Monday, 16:48:23 »
Уште модули за синтисајзер... Интересни ми станаа овие модулчиња, особено кога ќе се поврзат во целина... :)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #52 on: 30.04.2018, Monday, 17:03:35 »
Што да кажам... гледам и завидувам :P... перфекционист си, нема што ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #53 on: 13.06.2018, Wednesday, 12:49:33 »
Уште неколку модулчиња за синтисајзер плус нешто ситно... ;)

Пред бушење...
« Last Edit: 13.06.2018, Wednesday, 13:15:14 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #54 on: 03.08.2018, Friday, 16:00:41 »
И повторно нови модули за синтисајзер плус други ситници... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio