Author Topic: Изработка на печатени плочки (ППК) - by sJ PCB  (Read 9120 times)

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
                                                      
  SJ PCB       SJ PCB нуди изработка на висококвалитетни печатени плочки со фотопостапка. Потребен ми е изглед на плочката во PDF фајл или цртеж во некоја програма - Eagle, Sprint Layout, Corel, а јас ја изработувам.
    
     -Водови со дебелина од 0.3мм нагоре.
    
     -Бушење со бургии од 0.6mm па нагоре.

     -премачкани со калофониум.

     -Изработка на двослојни плочки
    
     -Заштитен лак (солдермаск) на витропласт - по избор
  
     -Калаисување (по договор).
     -Легенда во различни бои (за поголеми количини).
     -Сечење во секаков облик.
    
     -Рок на испорака: од 3 до 7дена во зависност од количина

   Цена:
Виртопласт                  3,5   ден
Пертинакс                    3    ден
Лакиран Витропласт 4,5ден

Цените се за сантиметар квадратен (cm2).

Плочките ги добивате избушени и премачкани со калафониум, или лакирани. Лакирање со плава боја. .

Ги испраќам преку пошта, карго, курир или глобко по ваша желба.
За порачка над 2000ден. трошоците за транспорт се покриени од наша страна.

Плаќањето се врши преку откупнина или по договор.

Цените се за мала количина. За поголеми количини ќе креираме понуда.

Контакт:
     -Преку ПП (приватна порака) на форумот
     -е-mail: stfpcb@gmail.com
     -тел.: 078/247-265
     -фејсбук: facebook.com/sjpcb

се надевам ќе ви излезам во пресрет ;)
« Last Edit: 25.05.2017, Thursday, 00:38:05 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Одг: Изработка на печатени плочки (ППК)
« Reply #1 on: 14.07.2014, Monday, 01:07:23 »
тазе! :P
« Last Edit: 07.08.2016, Sunday, 00:31:18 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Одг: Изработка на печатени плочки (ППК)
« Reply #2 on: 26.07.2014, Saturday, 02:59:13 »
И да, нешто интересно :D
« Last Edit: 03.12.2014, Wednesday, 20:00:13 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Одг: Изработка на печатени плочки (ППК)
« Reply #3 on: 25.11.2014, Tuesday, 21:33:33 »

и оп, калаисана, од 4то одделение немам калаисувано...не сум лош! :D
« Last Edit: 03.08.2016, Wednesday, 23:55:08 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Последниве неколку дена бев малку позафатен па еве ги резултатите:


     Плочките се изработени во невозможен рок, имав 3 дена. Ако добро се загледате, ќе приметите некои несовршености на плочките, но со оглед на рокот мислам дека е позитивно што воопшто се изработени. Има 14 двослојни плочки од лакиран витропласт, и останатите се еднослојни.
     Исто така во оваа тура успеав совршено да изведам водови со дебелина 0.15мм и 0.2мм, и покрај тоа што бев скептичен и ретко се нафаќам на изработка на толку тенки водови.
     Можете да приметите на првиот пост, апдејтиран е. Нудиме изработка на плочки со солдермаск во различни бои и тоа плава, зелена, црвена, црна, бела.

« Last Edit: 31.12.2014, Wednesday, 02:03:32 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
     Здраво,
ви соопштувам дека сме наазд во бизнисот. Продолжуваме со работа како и порано.
     Работиме со големи и мали количини.
    
     Големи количини се достапни без солдермаск, додека малите количини се достапни со сите додатоци.

     Првиот пост е апдејтиран, имаме само плав солдермаск.

   
Огромни лед дисплеи: 19х28,5цм и 22х13цм и контрола за истите.

   
 
Една мала серија, шест парчиња двослојни плочки.

 
Прототипи, три парчиња...совршенство :D

Еве дел од нашата досегашна работа во слободно време. :D

« Last Edit: 07.08.2016, Sunday, 01:07:56 by stiffy »

Offline zosko

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
Здраво дечки,
јас побарав од Стефан да ми направи 3 ППК, и да ви кажам дека се со супер квалитет и топло го препорачувам да пробате кај него, ми ги изработи за помалце од 1-на недела.

Следен пат секако дека од кај него ке порачам пак. Сликите кои ги има поставено се негови изработки тоа го гарантирам.

Поздрав

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Бујрумте од изволтево!

повторно работиме, обновени залихи и најдобар квалитет :)

Еве нешто тазе:


(за зголемување, клик на сликите :) )
« Last Edit: 07.08.2016, Sunday, 01:01:06 by stiffy »

Offline vladosh

 • Нов член
 • *
 • Posts: 7
Одлични се плочките шо ги изработува Стефан ,цената е ок ,многу пати сум нарачувал ,препорачано
поздрав
Владко

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Одлични се плочките шо ги изработува Стефан ,цената е ок ,многу пати сум нарачувал ,препорачано
поздрав
Владко
Ти благодарам Влатко за пофалните зборови и препораката!


« Last Edit: 15.05.2017, Monday, 22:51:27 by stiffy »

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Почитувани, после малку пасивност поради обврски со факс...повторно сум тука.  :D

Во меѓувреме направивме фејсбук страна и веб страна, веб страната сеуште не е хостирана, но слободно можете да ја лајкнете и да не следите на ФБ страната.  ;D

Code: [Select]
https://www.facebook.com/sjpcb/Еве една мала серија плочки, еднослони и двослојни.

Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Еднослојни и двослојни плочки
0.6мм-1.2мм    дупки
0.2мм/0.2мм    вод/растојание
35um              дебелина на бакар
Штоп-лак
без виас
Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Една солидна тура, еднослојни се повеќе и само неколку големи двослојни.  :D Штета не успеав подобри слики да направам.  :-\

Спаковани и спремни за испорака  ;D


Offline stiffy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 473
 • Gender: Male
 • ак сакам.
Re: Изработка на печатени плочки (ППК) - by sJ PCB
« Reply #13 on: 21.07.2018, Saturday, 15:28:37 »
Една мала серија од 150 парчиња за редакцијата на Емитер :)