Author Topic: Проблем со инкубатор за ведење пилиња  (Read 2872 times)

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Проблем со инкубатор за ведење пилиња
« Reply #15 on: 30.04.2013, Tuesday, 14:18:34 »
ако можеш растури го да видиш дали е добар да не даваш пари за џабе
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Проблем со инкубатор за ведење пилиња
« Reply #16 on: 30.04.2013, Tuesday, 16:01:47 »
Да се јавува краткотрајно зуење т.е во стилот (ЦК..ЦК) како да префрла и толку.

Можно е релето да не сака да префрли. За колкав напон е наменета шпулната на релето? Можно е напонот да е „таман“, ама стабилизаторот да не може да даде доволно струја.

Ова уредче е custom правено, така да, не е лошо ако можеш да ја прецрташ шемата (од монтажната да направиш електрична), не е прекомплицирана шемата, така да, не верувам дека ќе имаш проблем ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline vrukiot

 • Нов член
 • *
 • Posts: 44
Одг: Проблем со инкубатор за ведење пилиња
« Reply #17 on: 30.04.2013, Tuesday, 16:27:01 »
Јас дефинитивно мислам дека е пикот нешто зошто се што е можно од елементи заменив (Реле,електролити,транзистор,прекинувач,коло за 5волти)едино остана зенерките (Што мислам дека не би правеле проблем) и електро моторот што го врти механизмот. :-[