Author Topic: Кинески лемни станици  (Read 5313 times)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 691
Одг: Кинески лемни станици
« Reply #60 on: 23.05.2017, Tuesday, 17:35:02 »
Добра рачка е оваа, јас имам користено иста таква, врвот не се троши брзо и доста време ја користам немало нешто да изгорело на неа сега за сега ;D

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 159
Одг: Кинески лемни станици
« Reply #61 on: 23.05.2017, Tuesday, 21:16:03 »
Мислам дека термопарот се разликува, а не греачот. А дури и да се разликува, преправката е многу лесна, на плочката дури има обележано кои компоненти треба да се сменат, така да, барем за мене, не е проблем ;).
Мојата плочка со преден панел што ја земав не е со таква изведба за преправка.


« Last Edit: 24.05.2017, Wednesday, 00:08:37 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10753
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Кинески лемни станици
« Reply #62 on: 24.05.2017, Wednesday, 00:05:31 »
Не знам кога си ја нарачал, ама мојата ја нарачав пред околу... година или две, не ми текнува точно кога, ама ја имаше опцијата за преправка.

На плочката што ти си ја нарачал, пишува дека е од 2012, така да Кинезите очигледно си ја увиделе грешката и направиле понова верзија од плочката ;).

Вака изледаше плочката јас што ја нарачав.Само што таа јас што ја нарачав беше и со преден панел.

Сеуште ја има и таа ти што ја имаш ставено на ebay и е за околу 0.7 долари поевтина од оваа (таа е 2.6, оваа е 3.3 долари). Но, иако за нијанса поскапа, барем според мене, подобро е да се нарача оваа од горната слика отколку онаа ти што си ја нарачал ;).
« Last Edit: 24.05.2017, Wednesday, 00:10:34 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 159
Одг: Кинески лемни станици
« Reply #63 on: 24.05.2017, Wednesday, 02:42:51 »
Да, подобра е заради можноста за евентуална преправка.