Author Topic: Помош за сервис на активен woofer Quadro HT-500 - излез. тр. 2SA1943 и 2SC5200  (Read 2829 times)

Offline borce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Има ли можеби некој од форумов ел. шема.Инаку напојувањето е во ред излезните тр. се во ред и сите др. транзистори се во ред. а на звучник се слуша звук ( брум ) исто како да е прегорен излезот, брумот не може да се намали се појавува со самото вклучување,ако има некој некое сознание или можеби сл. или ист проблем нека сподели искуство.
« Last Edit: 12.06.2013, Wednesday, 20:53:12 by GigaWatt »

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Quadro се римува со Мадро, ама се седи Мадро за да не се носи Модро !  Шала  :)
Оваа Quadro сигурно има и презиме освен име, илити модел и тип !
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline borce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Бараш помош за сервисирање или само шема бараш?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline borce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Имам таков woofer се расипа барам и помош за да го поправам. а и шема заради подобра прегледност при поправката,секаква помош е добредојдена

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
ОК, сменето е името на темата ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Колку се измерените напони на краевите ( + и - ) од конденазаторите  C801, C802, C803, C804.
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Смени му ги 2N5401 тој стои помеѓу 2та побудни големи транзистори и 3 Комада 2N5551 тие се: првиот кај хладњакот што е залепен со бела паста тој е 2N5551  а вторите 2 се  кај побудните транзистори што личат на BD243 I 244-големите таму имаш по еден 2N5551 како драјвери смени ги и нив и пали вози.Ако пак бучи имаш 2 отпорника по 68 ома едниот од нив ако има сменето вредност повеке околу 70 и некој -ом истиот дефект го прави. ако пак прави има 2 зенерки тие се на почетокот на плочата мислам беја 22 иили 24 волти смени ги и нив.тоа е веке ептен ако не го бива.Јас сум гаранциски сервис за нив.
« Last Edit: 12.06.2013, Wednesday, 21:43:13 by dimce »

Offline borce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Dimce фала за исцрпното објаснување утре кога ќе се вратам од работа ќе видам што ќе направам 

поздрав и секое добро

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Тука сме да си помогнеме еден на друг такви вуфери веке нема тие беа закон.Имам ми се мота една картица у гаража сосе предпојачало ако заглавиш ке видам од неја точно под кои броеви беа на плочата транзисторите.

Offline borce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Да така е тоа е суштината на живеењето да си помагаме и споделуваме искуства.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Има некој шема?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ја има на fanzo во експерт секцијата, ама мора да си член на експерт секцијата за да можеш да ја симнеш.

Quote
Sema i service manual se nalazi u EXPERT dio i nije za javno prikazivanje
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline klepovgoran

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Некој да ми каже сервис во Скопје или број од некој што ги поправа?
Горан 072224119

Offline Otpor

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 159
 • Gender: Male
Ја има на fanzo во експерт секцијата, ама мора да си член на експерт секцијата за да можеш да ја симнеш.

Quote
Sema i service manual se nalazi u EXPERT dio i nije za javno prikazivanje
А тоа значи треба да платиш  ;)
,,Алчните за пофалба секогаш имаат мали заслуги,,

Плутарх, двесте и кусур и некоја година П.Н.Е