Author Topic: Помош за сервис на активен woofer Quadro HT-500 - излез. тр. 2SA1943 и 2SC5200  (Read 2830 times)

Offline Gocko

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 54
Бидејќи тоа е 5.1 засилувач . дали другите 5 (TDA2030) канали се во ред , само вуферот има брум или и тие имаат проблем. Како знаеш дека излезните транзистори се во ред , послушај го DIMCE тоа што ти напишал , чекор по чекор провери ги сите транзистори и активни делови , првин тие што DIMCE ти ги посочи , и потоа пиши што си направил. Имам излезна плоча од тој модел , незнам што има на него што е извадено , ама како и да е ке го оправиме твојот. ;)

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Quote from: Otpor
А тоа значи треба да платиш  ;)  
10 ден дневно и имаш еден „мал милион“ податоци, но само ако те примат во Expert!
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline Cevi

 • Нов член
 • *
 • Posts: 31
 • Gender: Male
Јас го имам истиот систем. Го купив пред некои си 15 год и до сега ме служеше одлично. Ми изгоре вуферот но тоа е друг муабет. Во врска со брумот. И јас го имав истиот проблем кога го купив. Се јавуваше силно зуење на сите 5 звучници и плус на вуферот. Го носев на неколку сервиси и не можеа да го средат. Не знам како се деси но верувал или не се среди само. Што се деси: Неприметно даљинското ми се нашло под папка една и папката притиснала на копчето горе за палење што е. Приметив дека сараундод се пали и гаси сам по себе. Мислев дека се скренал сам за да после некое време го видов даљинското. Не знам како и кое е техничкото објаснување што се случило но шумот се изгуби после ова. Претпоставувам дека се работело за некоја индукција или сл. па на овој начин се изгубила. Се надевам ќе го средиш ако веќе и не си го сторил тоа. Поздрав.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
 Cevi во ред е,ама темата е стара 1,5 година .Ако се јави оној кој ја поставил темата нека каже како го решил проблемот ( дали воопшто го решил!??  ;)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.