Author Topic: Робот што одбегнува предмети  (Read 1064 times)

Offline evilcomputer

  • Нов член
  • *
  • Posts: 2
Робот што одбегнува предмети
« on: 13.06.2013, Thursday, 03:25:39 »
Еве некои слики од роботот што избегнува предмети со помош на удирни прекинувачи.Доколку имате прашања контактирајте со мене на skype martinrobotika

Еве и видео на YouTube:

Object avoider robot
« Last Edit: 13.06.2013, Thursday, 17:03:23 by GigaWatt »

Offline StefanJapanac

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 153
Одг: Робот што одбегнува предмети
« Reply #1 on: 13.06.2013, Thursday, 11:47:10 »
Ако си почетник, одлични вежби со ардуиното. И убаво ти е направен моделот.

Што користиш како мотор на тркалцата?

И пробај да најдеш пинг сензори па со два такви да направиш истава работа, многу повеќе ке научиш.

beethoven

  • Guest
Одг: Робот што одбегнува предмети
« Reply #2 on: 04.03.2014, Tuesday, 12:31:42 »
другар се сложувам со стеванјапанац но мислам дека може и да са направи подобро со лего минстромс комплетот за роботи каде што има сензори за далечина и каде има опции во програмата да се одбегнуваат предмети.
А инаку добро ти е направено