Author Topic: OPNET Modeler - Помош  (Read 966 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
OPNET Modeler - Помош
« on: 02.07.2013, Tuesday, 21:59:30 »
Дали некој го работел  OPNET програмов и има ли некој сознанија ( освен туторијали на нет) ?
« Last Edit: 03.07.2013, Wednesday, 17:30:13 by GigaWatt »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Помош за OPNET
« Reply #1 on: 03.07.2013, Wednesday, 07:22:23 »
Прашуваш за OPNET Modeler? Не сум работел до сега во него, но можеби можам да помогнам ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Помош за OPNET
« Reply #2 on: 03.07.2013, Wednesday, 12:57:37 »
Да ,за него мислев.Гледам има повеке верзии па ако имаш некои сознанија давај,краток е рокот,утре се полага :D :D :D :D :D Се шалам: ми треба за една особа која треба да брани дипломска,ама се уште не го ни видела програмов 8)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: OPNET Modeler - Помош
« Reply #3 on: 03.07.2013, Wednesday, 17:30:53 »
Не сум запознаен со програмот. Само имам чуено. Мислев дека можеби ќе можев да помогнам околу некоја практична изведба како испитување на перформанси на некоја виртуелна мрежа или нешто слично. А инаку, не знам да работам со програмот :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: OPNET Modeler - Помош
« Reply #4 on: 03.07.2013, Wednesday, 18:51:03 »
Прошетав по Гугл и најдов неколку туторијали,ама програмот е врзан со * university* приклучок и бара две страни податоци за логирање.Освен тоа има повеке варијанти,а особава не знае ниту што и треба конкретно.Треба да се инсталира програмот ,да се направи модул.... Прашав да не работел некој со него па да ми каже некои работи со кои побрзо би се снашол.Ама,човек се учи додека е жив ;D ;D ;)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.