Author Topic: Едрилица од Стиропол  (Read 1727 times)

Offline garfild

  • Нов член
  • *
  • Posts: 41
Едрилица од Стиропол
« on: 24.07.2013, Wednesday, 13:47:13 »
Еве еден план за изработка на едрилица од стиропол.
Поточно едрилицата е работена со стиропол и стиродор „стиродур“ и се употребени одредени карбонски појачувања.


Code: [Select]
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=836844

Ова е линкот со слики од градбат на едрилицата

Крилото можи да претрпи модификација, да не е конструктивно како што е овде туку да се изработи со сечење од едно парче стиропол и да се појача со карбонски делови.
« Last Edit: 24.07.2013, Wednesday, 16:58:48 by GigaWatt »