Author Topic: Ми треба помош, како да испринтам .pdf фајл во "mirror"?  (Read 1071 times)

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Имам печатач HP LaserJet P1102 и сакам една ппк да испечатам, ама не знам како да ја испечатам во "mirror"  ???

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Наједноставно ти е да најдеш некоја   верзија  на  Corell програма ,да ја префрлиш пдф плочката во тој програм каде има опција mirror.Ако  сакаш  стави ја на Форумов  пдф верзијата,а јас ке ја направам во мирор и ке ти ја вратам.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10783
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Во право е batka, наједноставно е во CorelDRAW да го импортираш pdf фајлот и од таму да направиш mirror ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline ShAdOw

 • Глобален Модератор
 • Експерт
 • *****
 • Posts: 882
 • Gender: Male
 • shadow@elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Стави го фајлот на форум, јас ќе го средам и ќе го презакачам во mirror ;).
Јас со моето знаење несебично помагам на другите на кои им е потребна помош. Кога ќе дојдеш да читаш на форумот не дреми и не биди скржав помогни! Нема ништо лошо да ти се случи ако споделиш знаење со некој друг.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Што сегами го земаш бизнисот? >:( ;) :D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Еве го фајлот, а ке пробам и со Corel да го средам  :)
Code: [Select]
elektronika-mk.net/forum/index.php?action=dlattach;topic=5190.0;attach=8430

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2725
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Еве ти ја плочката нацртана во Sprint-Layout5.0, спремна за печатење... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Благодарам Lordzi :)

Offline ShAdOw

 • Глобален Модератор
 • Експерт
 • *****
 • Posts: 882
 • Gender: Male
 • shadow@elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Еве ти го и pdf фајлот направен во mirror :).
Јас со моето знаење несебично помагам на другите на кои им е потребна помош. Кога ќе дојдеш да читаш на форумот не дреми и не биди скржав помогни! Нема ништо лошо да ти се случи ако споделиш знаење со некој друг.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Eве ти го фајлот назад.Види мислам на 66% е оригинална големина
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline at.koce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 497
 • Gender: Male
Фала ви момци, .lay фајлот од Lordzi ми заврши работа  :)