Author Topic: Програма и задачи за приемни испити  (Read 674 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10857
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Знам дека веќе не се полагаат приемни испити на државниве универзитети, но еве ја програмата од ЕТФ од 2003-та година (список на материјалот кој треба да се учи) и пример од приемен испит (по еден од секој предмет) по Математика, Физика, Основи на Електротехника и Информатика. Задолжителен беше Математика, а од останатите три, се бираше еден предмет ;).

Можно е материјалов да им користи на средношколците кои се при крај со средното образование или оние кои планираат да се запишуваат на ЕТФ/ФЕИТ или ФИНКИ, да знаат со што ќе се соочуваат на почетокот од прва година ;). Задачите од предметот Информатика се застарени (тогаш се бараше познавање на Pascal или Basic, сега се бара познавање од C), но можеби ќе му послужат на некој ;).

permanent download links:

Code: [Select]
https://app.box.com/s/0thif4mw6d1b3pfqke9v
Code: [Select]
https://www.megacloud.com/s/eaCVtgeHdF8/PIZZPIPMFONEII.rar
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."