Author Topic: Како да вградам влез на авто-радио Sony CDX-L350  (Read 4246 times)

Offline DimitarMK

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 51
Code: [Select]
http://lmgtfy.com/?q=Silent+CD
Вториот линк  ;)
« Last Edit: 18.09.2013, Wednesday, 21:22:18 by LordZi »

Offline dare532

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 126
Фала симнав пополека пополека си припремаме ако бидне се како што треба ќе има и слики па и некое пиво ќе частиме за помошта  :)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Пробај прво само стави цд, какво било, може ќе работи.

Offline dare532

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 126
Го направив денеска и се си функционира и цд му изрежав со тишина и фала ви на помошта еве и слика како испадна одпозади а кондезаторите се од напред. Ги имам и овие звучки (види слика) извадени од некоја кола какви кутии би можел да направам за нив

   
« Last Edit: 19.09.2013, Thursday, 22:57:03 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ајде, со среќа да си го користиш Aux-от ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dare532

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 126
Фала GigaWatt, Ако знае некој друг како да направам најдобро кутии за звучнициве нека кажува

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ова е веќе друга проблематика, ќе си отвориш нова тема за ова ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dare532

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 126
Се работи за истово радио Sony CDX-L350 дали ќе може да спојам два излеза од радиото и на нив да приклучам вуфер.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Повторно, друг проблем, ќе си отвориш нова тема за ова.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dare532

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 126
Да не отварам нова тема пак се работи за вргадување на AUX ама на старо радио на касети има интегралец M51162P еве ја и шемата од пиновите.

Code: [Select]
http://html.alldatasheet.com/html-pdf/102494/MITSUBISHI/M51162P/1206/2/M51162P.html
На кој пин треба да залемам жицки. Фала многу.
« Last Edit: 19.07.2015, Sunday, 16:39:55 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Еве ти туториал за преправка на авто-радио со касетник ;).

Code: [Select]
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=13188.0
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."