Author Topic: Колку ампери може да издржат жиците од ATX напојување  (Read 613 times)

Offline Lux

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 338
decki kolku amperi moze da izdrzat zicite od ATX napojuvajne na kutijata pisuva 15A za 12v.debeli se 0,8mm bes kodulica i licnasti se, sakam da izvrsam ozicuvajne na zasiluvac od 75vdc 500w na izleznite tranzistori ili koja debelina na zica bi izdrzala pvejce od 10Amperi bidejci osiguracot od izleznite tranzistori e od 10A.pisuvamod pc koe nema mk poddrska.poz
« Last Edit: 15.10.2013, Tuesday, 05:04:27 by GigaWatt »
Боже чувајме од пријатели,од непријатели сам ќе се чувам.

Offline izotop

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 357
Одг: kolku amperi moze da izdrzat zicite od ATX napojuvajne
« Reply #1 on: 14.10.2013, Monday, 22:07:33 »
Да ожичуваш со  такви жици 75в 500 вати не ни помислувај .
Купи некои лицнасти најмалку 2,5мм и по можност од чист бакар има кај турчинот во БК електроника мислам се викаше ако си од Скопје жици со таков квалитет 110 ден метро беа и не штеди на такви работи .
Кај него имаше и со пресек 4мм силиконски квалитетни 150 ден уште поубаво за таква ампеража и волтажа

Offline Lux

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 338
Ok taka i mislev.imaat samo ubava boja.poz. Od mobil.
Боже чувајме од пријатели,од непријатели сам ќе се чувам.