Author Topic: Потребно ми е IC IT8500!  (Read 415 times)

Offline gerce

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 164
  • Gender: Male
Потребно ми е IC IT8500!
« on: 15.10.2013, Tuesday, 22:54:02 »
Здраво,имам на сервисирање лаптоп АСУС K50IJ кој што не покажува никакви знаци на живот.Ја најдов сервисната шема и според неа ги нема основните напони 3,3в и 5в.На самата матична има краткоспојници за тестирање на напојувањето,за основните напони,за процесорот за рам меморијата и според тоа напојувањата се исправни.Инаку ИК IT8500 е коло кој ги вклучува сите напојувања.Го има потребниот напон за работа на колото од 3,3в кој се добива со напонски регулатор па мислам дека колото е изгорено.Доколку некој го има на лагер нека ми пиши.Благодарам  :)