Author Topic: Таблични интеграли  (Read 1114 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Таблични интеграли
« on: 24.10.2013, Thursday, 01:38:26 »
Еве една табела во која се ставени формулите со решенија за најчесто употребуваните таблични интеграли ;). Ја има и формулата за интеграција со замена ;). Функциите sinh и cosh се „синус хиперболикум“ и „косинус хиперболикум“. Овие најверојатно нема да не ви требаат, ама на мене ми требаа и затоа ги има во табелата ;D.

permanent download links:

Code: [Select]
https://app.box.com/s/bwvazhqd1wtva21f1hye
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/3882A1EB7A7B4706B131E89A900D7527Y
« Last Edit: 09.06.2014, Monday, 07:43:39 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Таблични интеграли
« Reply #1 on: 03.12.2013, Tuesday, 07:30:28 »
Еве и една мала збирка на задачи со неопределени интеграли ;).

Code: [Select]
https://app.box.com/s/hvztx9nbrjpt0qr8rvwp
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/D49D267A931F45AFB8922E719B676A4FY
« Last Edit: 09.06.2014, Monday, 07:41:05 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline SaleSk

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 434
 • Gender: Male
Одг: Таблични интеграли
« Reply #2 on: 03.12.2013, Tuesday, 21:28:42 »
Далечната 2000-та година кога ги полагав математиките, интеграливе ги знаев како таблица множење и делење...Уствари кога ке ја видев задачата имав идеја како би изгледало решението...Сега, после 13 години немам појма од каде да почнам и што беше тоа интеграл...
А немам појма ни како изгледаа интегралите :) :)
Затоа што никад, ама баш никад по положување не ми притребаа :)
Душевно болниот човек никогаш не напаѓа без причина. По тоа се разликува од нормалните луѓе.
Keyboard not found...Press F1 to continue...