Author Topic: Проблем со терморегулатор за лактофризер INOX CENTER C10  (Read 1183 times)

Offline 007

 • Нов член
 • *
 • Posts: 36
 Терморегулаторот има ознака INOX CENTER C10. Изваден е од лактофризер( најверојатно поради неисправност), нема напојување и сонда. Го разгледав и утврдив дека работи на 12V ac , го приклучив и на дисплејот трепкаат 4 деветки. КОга ке притиснам на SET , можам да ја подесувам саканата температура. пробав со неколку типови на NTC сонди , но неќе. побарав на интернет упатство но не можев да најдам. Се сомневам во исправноста на влезниот степен на сигналот од сондата, но прво треба да дознаам каков тип на сонда користи регулаторот. Дали некој има искуство со овој проблем или упатство со што би се решил проблемот.
 Еве и некои слики од терморегулаторот:

 


Интегралецот е LM2902
« Last Edit: 25.10.2013, Friday, 21:00:42 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Линковите за сликите не се добро поставени, edit-ирај си го post-от и среди го за да ги прикажува како што треба.

А што е лактофризер?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Лактофризер е уред што го држи млекото ладно се додека не се предаде на млекарата каде што се преработува, значи во принцип е како и секој разладен уред, со тоа што личи на поголем казан и внатре на капакот има мешалка која цело време врти за да се олади млекото рамномерно...
« Last Edit: 25.10.2013, Friday, 19:02:53 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Друже, дај некои подобри слики направи, да ги видиме сите интегрирани кола, можеби е некој стандарден дизајн од кој може да се најде шема.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline trtkolo

 • Нов член
 • *
 • Posts: 14
Пробај со PT100 или имаше едни како беа FeCo така некако.
« Last Edit: 25.10.2013, Friday, 22:07:06 by trtkolo »

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 411
 • Gender: Male
Code: [Select]
http://www.milkotronic.com/pdfs/LactoscanS_Eng.pdf
дали е ова сличен апарат?

Offline 007

 • Нов член
 • *
 • Posts: 36
 
Code: [Select]
http://www.milkotronic.com/pdfs/LactoscanS_Eng.pdf
дали е ова сличен апарат?
ова е многу посложен уред, кој што прави и анализа на млекото

Споено мислење: 27.10.2013, Sunday, 12:14:31
направив некои мерења и видов дека еден напон фали. На плочата има зенерки сериски врзани(спојот врзан на маса), исто и кондензатори паралелно на нив и при мерењето забележав дека едниот напон го нема( битребало да биде +/-6в). Го нема -6в напонот , кој треба да дојде од надворешно напојување(има приклучок на плочата). ќе пробам деновиве, па ќе видам што ќе биде.
« Last Edit: 27.10.2013, Sunday, 12:14:31 by 007 »