Author Topic: Продавам непотребни работи  (Read 26007 times)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Продавам непотребни работи
« on: 06.11.2013, Wednesday, 10:44:32 »
Оваа тема ќе ја користам за продажба на секаков вид на делови поврзани со електроника. Секако дека тие делови ќе можат да се добијат и со некоја размена. Како ќе добивам нови работи темата ке се надорадува.
« Last Edit: 23.11.2013, Saturday, 00:00:22 by Hahahaha »

Offline ddd

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 276
 • Gender: Male
Одг: Продавам лимови за трафо
« Reply #1 on: 06.11.2013, Wednesday, 18:10:27 »
А јадрото го продаваш или само лимовите???
Дарко

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам лимови за трафо
« Reply #2 on: 07.11.2013, Thursday, 00:05:34 »
Епа лимовите го прават јадрото  :)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Одг: Продавам лимови за трафо
« Reply #3 on: 07.11.2013, Thursday, 00:08:26 »
Веројатно мисли на кутијата за намотките ( шпулната) ,од прешпан или  пластика. 8)
« Last Edit: 07.11.2013, Thursday, 15:23:38 by batka »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам лимови за трафо
« Reply #4 on: 07.11.2013, Thursday, 00:22:48 »
Веројатно мисли на кутијата за намотките ( шпилната) ,од прешпан или  пластика. 8)

Ако мисли на тоа го имсм и тоа :)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #5 on: 23.11.2013, Saturday, 00:01:33 »
ПРОДАДЕНО1. Јадро од трансформатор 620 вати. Цена 700 денариСпоено мислење: [time]23 Ноември 2013, 00:19:35[/time]
2.Напојувања
ПРОДАДЕНО1. DELUX напојување целосно исправно, излезна моќност 500W, користено многу малку. Цена 700 денари.ПРОДАДЕНО2. SET некое си напојување, целосно исправно, со заменети влезни елкетролити, моќност 300W. Цена 400 денари.


Кутии
ПРОДАДЕНО3. Две метални кутии со заоблени рабови со димензии 18х23х8 (ШхДхВ) Цена една 300 денари, двете за 500 денари.


ПРОДАДЕНО4. Метална кутија со димензии 16х22х6 (ШхДхВ) Цена 300 денари


« Last Edit: 22.01.2016, Friday, 22:21:20 by Hahahaha »

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #6 on: 26.11.2013, Tuesday, 19:59:26 »
ПРОДАДЕНО5. Совршени електролити, на сите им е испитано ЕСР и капацитивност. Производство ИСКРА. 50uF/630V. На располагање имам 8 парчиња.

Споено мислење: [time]26 Ноември 2013, 23:22:16[/time]
ПРОДАДЕНО6. Инструмент за мерење напон од 0 - 400 волти, димензии 82х68, не треба да се прави никаква дополнителна плочка, внатре има се, на позадината има приклучоци за влезот. Производство ИСКРА, цена 800 денари.

« Last Edit: 17.01.2016, Sunday, 23:44:14 by Hahahaha »

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #7 on: 03.12.2013, Tuesday, 22:50:47 »
ПРОДАДЕНО7. Два ладилници како на сликата, должината им е по 10cm, еве неколку слики, за цена ќе се договориме, на горната страна на ладилниците има дупки кои се наменети да се користат доколку овој ладилник се користи за насочувачки диоди.ПРОДАДЕНО8. Продавам два тиристори, целосно се исправни, според еден стар каталог каде што најдов карактеристики за нив, можат да издржат струја од 280 ампери на 1200 волти. Ако има заинтересиран ќе се договориме за цена. Извадени се од пеглач на напон.« Last Edit: 18.04.2015, Saturday, 20:51:54 by Hahahaha »

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #8 on: 04.12.2013, Wednesday, 00:11:14 »
Не  се *теристори*,ами *тиристори* 8)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #9 on: 04.12.2013, Wednesday, 00:13:31 »
Не  се *теристори*,ами *тиристори* 8)

Xaxaxaxa, тоа и го мислев, ама погрешното го пишав  :D

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #10 on: 04.12.2013, Wednesday, 19:36:55 »
А зошто саатот не е за продажба- оти е оригинал или затоа што е копија?? 8) ( шала)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #11 on: 04.12.2013, Wednesday, 19:39:05 »
А зошто саатот не е за продажба- оти е оригинал или затоа што е копија?? 8) ( шала)

Поклон ми е, од татко ми кога матурирав, па затоа не сакам да го продадам.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #12 on: 09.12.2013, Monday, 20:57:56 »
ПРОДАДЕНО9. Неколку кондензатори, целосно се исправни. Големиот е 3.5uF и 30uF 450 волти. Малите два се по 2200uF 40 волти имам два такви и еден од 10.000uF 25 волти производство искра.


« Last Edit: 21.11.2016, Monday, 01:06:18 by Hahahaha »

Offline warningteam

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 278
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #13 on: 09.12.2013, Monday, 22:04:03 »
2. Метална кутија со димензии 16х22х6 (ШхДхВ) Цена 300 денари

Околу оваа кутија дали има долен дел што се затвора или само е горниот дел долу е отворена ?

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #14 on: 15.12.2013, Sunday, 14:44:35 »
ПРОДАДЕНО10. Метална кутија со димензии 220х185х280 милиметри (ШхВхД), никаде нема оштетување. Има и предна маска алуминиумска, по старо таа беше стегната надвор на високо, но има и внатре место за стегање и да дојде маската малку повнатре од рабовите, а на задниот дел има дупка која беше користена за напојување на тоа што го имаше внатре. Еве неколку слики :)Еве ја маската на кутијата


« Last Edit: 10.08.2015, Monday, 12:04:58 by Hahahaha »