Author Topic: LED VU метар со 20 LED  (Read 655 times)

Offline batka

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9363
  • оптимист до крај!
LED VU метар со 20 LED
« on: 07.12.2013, Saturday, 23:16:33 »
Доста често се поставува барање за ЛЕД VU метар ,кој обично е до 10 ЛЕД.Но,проблем се јавува ако е потребна попрецизна мерна скала.Овој пример е со две ИК LM3915 и еден ОР  и  пали 20 ЛЕД,па има доста поволности за некои специфични потреби и прецизност.
Еве шема,ама pcb  немам,туку кој сака да го изработи уредот ,сам нека си ја направи.
« Last Edit: 08.12.2013, Sunday, 06:44:19 by GigaWatt »
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.