Author Topic: Автоматска контрола за котели за пелети  (Read 928 times)

Offline tefov

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
Здраво, веќе подолго време се овидувам да најдам уред со кој би го контролирал шторетот/котелот со кој се греам и кој користи пелети како гориво. Може ли некој да ми помогне, да ми посочи каде да набавам таков контролер? Значи, би требало да ја контролира температурата во собата, темп. на водата, 2 вентилатори, електричен упаљач, да го контролира моторот за допур на пелети, да има некој диспеј за следење на работата и подесување и сл.
Ви благодарам однапред
« Last Edit: 21.12.2013, Saturday, 02:04:25 by GigaWatt »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ова е дизајн на цел систем. Ако веќе некој има вакво нешто направено, верувам дека дизајнот не е бесплатен.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Има таков систем и чини околу 2500 ЕУ.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline 007

 • Нов член
 • *
 • Posts: 36
Code: [Select]
http://www.parnovod.com.mk/еве линк. Во ПАРНОВОД имаат сигурно, околу 250 евра се
« Last Edit: 21.12.2013, Saturday, 12:42:46 by LordZi »

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
007, научи се да кодираш линкови, ова не ти е прв пат да ти ги поправам постовите, следниот пат одат во канта...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio