Author Topic: Молба  (Read 662 times)

Offline KiloVolt

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 719
 • Gender: Male
 • Високонапонски Фанатик
Молба
« on: 24.02.2014, Monday, 09:49:53 »
Незнам кој има забележано, но ако изменуваш веќе испратена порака, и ако чепкаш во "Поднеси", има една опција, и пишува:
Обележете ги датотеките што сакате да ги отстраните
Во ова е проблемот: Кога ќе обележиш, 2 од на пример 3 слики, двете ќе останат, а необележаната ќе биде избришана, сосема спротивно од инструкциите погоре.
Во тоа и ми е молбата, да се смени текстот...
Temporary things have a nasty habit of becoming permanent.

High voltage experimenting is like the mafia, once you're in, you ain't getting out!

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Молба
« Reply #1 on: 24.02.2014, Monday, 15:49:01 »
Во ова е проблемот: Кога ќе обележиш, 2 од на пример 3 слики, двете ќе останат, а необележаната ќе биде избришана, сосема спротивно од инструкциите погоре.

Ова никако не го правете! Сликите не се бришат (и општо, било каков attachment), остануваат на серверот, само се отстранува врската меѓу сликата и post-от, ништо повеќе од тоа. И потоа имаме еден куп attachments кои не знаеме кои се и не можеме да ги избришеме бидејќи имињата им се кодирани на сите attachments.

Ако сакате да избришете некој attachment, замолете некој од администрацијата ќе го направи тоа место вас.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."