Author Topic: Врска меѓу компјутерската десктоп програма и принтерот  (Read 1122 times)

Offline angelko105

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Здраво , нов сум на форумов , ама го пребараб и не најдов ништо слично , пушти пп до некои членови за помош ама ништо. Правам point of sale  програма за продавница со јава скрипт арно ама не знам како да направам команди кои артикли фискалниоф принтер PF500  да ги печати , по колку количини , како да направи крај на ден , на испечати контролен извештај , да испечати дневен влез и излез на пари и слично .Дали тоа кодирање се прави со друг програмски јазик и како , дали има веќе готови наредби и каде би можеле да се најдат и како да се вклучат во програмот ?
 Ве молам помагајте . Благодарам .

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Батка,мислам дека одговрнема да добиеш на Форумов.Тоа што  го  бараш  ,некој можеби го знае и прави,ама и го продава.Сепак тоа е работа од која некој заработува пари.Не верувам дека некој бесплатно ке ти го даде.И обично такви работи не се ни продаваат.Затоа нека не те чуди што никој не ти одговара.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline elektro

 • Нов член
 • *
 • Posts: 16
Имаш готови команди и тие ти ги дава производителот на принтерот.