Author Topic: Потребен ми е datasheet за зенер диода BZ 3  (Read 1450 times)

Offline batka

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9363
  • оптимист до крај!
Одг: Потребен ми е datasheet за зенер диода BZ 3
« Reply #15 on: 24.04.2014, Thursday, 15:01:16 »
Добро,се разбираме.Како што погоре реков,ако немаш зенер  диода со мала вредност - рачунај дека може да се стави пример 3 диоди ,спротивно врзани ,а на секоја имаш по 0,7  пад ,па ке добиеш 2,1V  теоретски.Мислам дека тоа веке го имаше во постовите погоре.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.