Author Topic: Основа на дигиталната технологија-видео  (Read 641 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Прво да се извина до админите ако не ја трефнав темава.
Во видеово е објаснето како работеле логичките кола пред појава на лампите, станува збор за искористување на хистерезисот кај феромагнетните материјали, работи на принцип на трансформатор.
 
Magnetic Logic - Forgotten Technology
« Last Edit: 08.05.2014, Thursday, 09:08:50 by LordZi »

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3213
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
уау...ненормална работа... и фала богу некое женско да покаже некое знаење на интернет не само ци*ки и такви работи (не дека ми смета but...)
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
е па не се сите женски дрољи.. хехе башка и cute малава.. Инаку самоука е али мисла има некое признание за инжинер. Браво во секој случај ни мене не ми текнало за ова што го кажува..