Author Topic: Шема за лемна станица  (Read 541 times)

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 691
Шема за лемна станица
« on: 14.05.2014, Wednesday, 00:31:54 »
Доста интересна лемна станица, ме интересира дали некој може да ми го објасни принципот на работа, дали оваа рачка е од оние рачки што користат мали напони и мали струи ( на факултет има едно на 9 волти и некаде 500 милиампери ). Го видов ова во логинг, сега немора да биде баш исто ама ако некој има некоја шема со вакво нешто може да сподели, значи да биде на батерии. Иначе истава на сликата во логинг е 21.000, многу е солена, вода ке бара бааги мислам  :D

« Last Edit: 14.05.2014, Wednesday, 17:33:44 by GigaWatt »