Author Topic: Бисери на Електрониката  (Read 1516 times)

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Бисери на Електрониката
« on: 16.05.2014, Friday, 01:20:46 »
Мислам дека форумов заслужува една ваква тема. Предлагам доколку некој напише некаков бисер, да се напише овде. Еве јас прв ќе почнам.

Па вака барам некој да ми каже како да направам антена со која ќе можам да ги слушам таксистите на мобилен телефон...Незнам што поопширно да кажувам бидејќи сум почетник,знам дека ќе има критики али ги прифаќам.Благодарам

Дефинитивно прво место за овај бисер. Комичар на годниата
« Last Edit: 16.05.2014, Friday, 01:24:18 by Z31GH »
Hams do it! With Frequency

Trolko

 • Guest
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #1 on: 16.05.2014, Friday, 01:58:11 »
Мислам дека форумов заслужува една ваква тема. Предлагам доколку некој напише некаков бисер, да се напише овде. Еве јас прв ќе почнам.

Па вака барам некој да ми каже како да направам антена со која ќе можам да ги слушам таксистите на мобилен телефон...Незнам што поопширно да кажувам бидејќи сум почетник,знам дека ќе има критики али ги прифаќам.Благодарам

Дефинитивно прво место за овај бисер. Комичар на годниата

Што ќе биде следно ? Отварање на подфорум *ГЛУПОТЕКА* ? Мх.

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6242
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #2 on: 16.05.2014, Friday, 02:26:18 »
Како може од мобилен телефон да емитувам аналоген сигнал на кратки бранови со снага од 2 000 kW за да ме слуша цел свет, ама тоа да биде со внатрешната антенка на телефонот :D :D :D
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #3 on: 28.05.2014, Wednesday, 19:39:56 »
Е оти јас па бисер на годината?! Господе Боже сачувај...

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #4 on: 28.05.2014, Wednesday, 20:37:49 »
Епа да ти кажам право, поголем виц немам слушнато. Сепак добро е во нешто да си прв, па ете ја имаш таа чест во оваа рубрика.  ;)
Hams do it! With Frequency

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #5 on: 28.05.2014, Wednesday, 20:40:06 »
Абе Прилепчани се секаде први.! 8)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #6 on: 28.05.2014, Wednesday, 21:14:12 »
Мајмуни сме, се искачуваме на врвот,бидејќи погледот од таму е најдобар!  8)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #7 on: 29.05.2014, Thursday, 16:24:00 »
Само Итар Пејо бил за вас Прилепчани! ;D Душа сте немале кога идел на пазар во Прилеп.Итар Пејо изгледа и прв ги донел во Македонија бананите и ве заранил со нив. :D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Одг: Бисери на Електрониката
« Reply #8 on: 29.05.2014, Thursday, 19:48:26 »
Уште да постоел...