Author Topic: Тестирање на електронски компоненти од Колин Мичел  (Read 625 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Ова книга ја имам добиено во размена поодамна,ама не сум ја прелистал целата.Денес ми побараа некоја литература па ја најдов и ова книга. Колин Мичел * Тестирање на електронските компоненти* е четиво и за почетници,ама вреди секој да ја прелиста бидејќи дава некои добри идеи кои дури ке ве изненадат со функционалноста и едноставноста.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10857
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Бесплатна е ;). Ја има во три верзии, html, doc и pdf, ама doc и pdf верзиите се само copy/paste од html верзијата, така да, тие верзии се несредени и не се print ready.

Code: [Select]
http://www.talkingelectronics.com/projects/Testing%20Electronic%20Components/TestingComponents.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."