Author Topic: Чудно решение на проблем со тачскрин HTC Legend  (Read 576 times)

Offline aanev

  • Нов член
  • *
  • Posts: 20
Значи тачскринот повремено прави ghost стискања и notification bar-от се спушта и ја ремети работата на телефонот. Читајки по интернет секаде решението е да се замени digitizer--от т.е тачот. Меѓутоа на едно место прочитав дека кога ке почне така да се однесува тачот треба убаво да ги протријам рацете и да ја допрам целата површина на екранот со рака. Замислете ова функционира?! Може ли некој да ми објасни како е можно ова и дали ова е всушност таканаречениот grounding проблем којшто е опишан за HTC Sensation. Доколку е тоа, да не знае некој каде би бил ground-от на HTC Legend.

Offline bicikle

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 2891
  • Gender: Male
Или електрицитет има на екранот или се калибрира така. Гграундот ти е  најчесто на металните делови што се гледаат кога ќе го извадиш задниот капак, а може да има и на штоафовите.