Author Topic: Случајни муабети  (Read 294576 times)

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Re: Случајни муабети
« Reply #6555 on: 15.04.2018, Sunday, 21:11:17 »
Quote
Веројатно твојот агол на гледње на светот и мојот агол не се совпаѓаат ! (извичник !, чудно нели). Да прашањето е легитимно и секој може да го постави ! (извичник !, чудно нели), а кога веќе пребарал требало нешто и да најде ама ете не нашол ! (извичник !, чудно нели)

П.С. Интересни биле извичнициве! Од сега постојано ќе си разговарам вака, иако делувам како невротик кој не знае да разговара нормално и вика цело време!
Доволно информации или уште треба?! Бидејќи и мене на моменти не ми текнува на секоја ситница!

Извичник
Тој знак ce пишyва таму каде што би cе употребила точка, ако сo
мислата се покажува извесно чудење, заповед, протест, засилена жалба и
после извици.

Уште тоа ми требаше!
Донеси ми ja книгата!
Доста сме трпеле! Напред!
Оф!
Браво!

Кој како ќе разбере и ќе има доблест да ги разбира поентите!
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #6556 on: 21.04.2018, Saturday, 09:26:46 »
Code: [Select]
[img width=700 height=525]https://cdn.pbrd.co/images/HhxY8wV.jpg[/img]  @GigaWatt Ете видиш како е кодирана ?
Како се прави вака, во упатството или нема или не разбрав...

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 789
Re: Случајни муабети
« Reply #6557 on: 21.04.2018, Saturday, 11:45:16 »
Пробај наместо https само http
Жан

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Re: Случајни муабети
« Reply #6558 on: 21.04.2018, Saturday, 12:17:27 »
Code: [Select]
[img width=700 height=525]https://cdn.pbrd.co/images/HhxY8wV.jpg[/img]  @GigaWatt Ете видиш како е кодирана ?
Како се прави вака, во упатството или нема или не разбрав...

Имаш копирано погрешна ставка за линкот. Треба вака
Code: [Select]
[img width=700 height=933]http://www.mediafire.com/convkey/40aa/6q265zr4zqb67y9zg.jpg[/img]
А може и вака
Code: [Select]
[img]cdn.pbrd.co/images/HhxY8wV.jpg[/img]
« Last Edit: 21.04.2018, Saturday, 12:51:42 by Toma »
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #6559 on: 21.04.2018, Saturday, 13:02:31 »
Ваљда ќе се снајдам за во иднина  :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6560 on: 21.04.2018, Saturday, 14:57:01 »
Скриптата сама ги додава width и hеight, нема потреба од тие дополнителни параметри, доволно е само да го искористиш image tag-от. Ако сакаш, може да додадеш width за да добие некоја вредност за ширината скриптата, па врз база на AR (aspect ratio) на сликата, она сама ќе ја додаде вредност на hеight. Моментално е подесено default вредност за width да биде 700 пиксели (width=700). Може да ставиш помала вредност, но не и поголема од таа.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #6561 on: 07.05.2018, Monday, 12:36:16 »
 Да имаше и во Прилеп, ќе беше одлично  ;D

Code: [Select]
http://emiter.com.mk/vesti/17754#.WvApr8QqDl0.facebook
« Last Edit: 07.05.2018, Monday, 13:14:00 by Toma »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6562 on: 07.05.2018, Monday, 23:16:28 »
Само да не излезе како за сите вакви проекти во државава... првите три месеци, потоа начекуваш затворена врата ::). Всушност, мислам дека проблемот е што се и ги викаат „проекти“. Тоа не треба да биде проект, тоа треба да биде континуирана обврска на некој/некои. Ако веќе се нафаќаат, треба да знаат дека секоја обврска која ќе ја превземеш, сноси и последици ако престанеш да ја извршуваш таа обврска.

Можеби ќе им текне и во Прилеп да отворат, не се деморализирај ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6563 on: 18.05.2018, Friday, 01:52:37 »
Јас халуцинирам или линковите од Photobucket пак функционираат :o?

Code: [Select]
https://www.denverpost.com/2018/05/17/photobucket-image-hosting-plans/
Quote
The company, which became one of the nation’s largest photo-sharing sites in the early 2000s, said Thursday that it has rejiggered management and wants to do “the right thing for customers” and dropped hosting fees to $2.49 a month or $24.99 a year, though for a limited time, fees are $1.99 a month, or $19.99 a year.

“Our focus since I took over has been customers first,” said Ted Leonard, who joined the company last fall as its finance officer and became CEO in March. “Two months later, we’ve turned back on the images. It’s an important day. Millions of images were restored that were lost forever. Our mission is to bring back customers and regain customer trust.”

Ги јавува во теми место онаа глупана слика third party hosting... не ми е јасно дали е ова привремено ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Случајни муабети
« Reply #6564 on: 18.05.2018, Friday, 10:41:34 »
Да, повторно ги прикажува сликите во сите стари теми каде што ги немаше... ;)
Но, како и да е, немам намера никогаш повеќе пак да ги користам Photobucket.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6565 on: 18.05.2018, Friday, 11:09:33 »
А, тоа ни јас, ама важно е да ги прикажува ;).

И тоа не ми е јасно, дали е ова само привремена понуда, као, ај еве, намаливме цени, ова она, вратете се на наза ве молиме, ама ако не се вратите, ќе ги гледате некое време и потоа пак аш ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2891
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #6566 on: 18.05.2018, Friday, 15:15:29 »
Кај беше темата "што ли е чудово" ?
За mp22b ми треба.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6567 on: 18.05.2018, Friday, 19:09:00 »
Па пиши на search ;D, сега работи ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #6568 on: 19.05.2018, Saturday, 18:59:04 »
Ајде, нека ни е со среќа, имаме и favicon ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #6569 on: 19.05.2018, Saturday, 19:53:06 »
Одличен е  ;D