Author Topic: Помош околу Индукционен Греач  (Read 710 times)

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Помош околу Индукционен Греач
« on: 02.12.2014, Tuesday, 18:30:03 »
Здраво, еден пријател ми нарача да прашам, дали некој од тука или некој друг шо познавате, е способен да направи Индукционен греач со намена до точка на ковање да греј железна шипка 12х12мм, а дијаметарот на греачот(калемот) да биди 100мм. Доколку некој се нафаќа нека кажи, ке пишам број од чоекот, па ке си се договорите за цена, едно друго.

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 137
Одг: Помош околу Индукционен Греач
« Reply #1 on: 03.12.2014, Wednesday, 12:25:46 »
Вакво нешто неможе да ти изработи никој од членовите на форумов. Се работи за индукциски грејач што треба да има минимум 15-тина киловати моќност за да вжари шипка со тие димензии на отворено. Најверојатно се работи за печка за кована ограда. Овие машини се многу скапи и не сум видел дека некој користи вакво нешто тука во МК. Обично работат со печки на LPG. Ако е заинтересиран за LPG печка јас изработувам такви.

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Одг: Помош околу Индукционен Греач
« Reply #2 on: 04.12.2014, Thursday, 20:10:23 »
Ај да прашам па ке ти кажам.

Offline Clear Sky

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 137
 • Gender: Male
 • Се шо се прај е убоо!!!
Одг: Помош околу Индукционен Греач
« Reply #3 on: 04.12.2014, Thursday, 20:31:42 »
Дијаметар 100мм или должина ??? нејасен си, зошто би ти требал калем со дијаметар 100мм кога дијаметарот на шипката ти е негде 16мм

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 407
 • Gender: Male
Одг: Помош околу Индукционен Греач
« Reply #4 on: 10.12.2014, Wednesday, 20:43:25 »
Абе ако беше должина ке го пишев должина, немаше да пишам дијаметар. Иначе за то дека 100мм за 16мм дијаметар нема потреба така е, ама мислам дека и за друго нешто да не го употребува. Темава можи под клуч да оди, пошто чоеко нашол некој да му напрај печка со греачи.