Author Topic: Видео туториали за сервисирање на Laptop/Desktop (Motherboard, Component Level)  (Read 699 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Online начекав еден многу добар YouTube канал за сервисирање на лаптопи и десктопи.

Code: [Select]
http://www.youtube.com/user/sieguntur/videos
Некој Индиец држи некаков си институт за електроника (Siva Institute of Electronics), па ова се некои скратени верзии од видео туториалите кои ги продаваат на нивниот сајт (може да го најдете преку Google Search), но сепак се многу добри ;). Има доста корисни информации и на почетокот прво се се објаснува преку блок дијаграми, што, барем според мене, е одличен пристап (да се свати основниот принцип на работа и комуникација на чиповите на матичнитие плочи), па потоа се преминува на практични примери ;).

Поновите туториали му се на Англиски, но, за жал, постарите му се на Индиски, така да, скоро ништо не се разбира. Од самото видео и тоа што објаснува можеби нешто ќе разберете, дел од кратенките и термините кои ги користи се на Англиски, но далеку од тоа дека се се разбира :S.

Ги имам симнато оние кои се на Англиски на 720p. Ако има заинтересирани, може да ги upload-ирам ;).
« Last Edit: 16.12.2014, Tuesday, 01:00:12 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Danielco

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 136
Одлични туторијали има баткава, само ептен е штета што тешко се разбира тоа што го зборува, го пратам поодамна и едвај чекам да стави некој превод или некој друг да збори место него :D