Author Topic: Проблем со youtube во пост или тема!  (Read 945 times)

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Проблем со youtube во пост или тема!
« on: 15.01.2015, Thursday, 16:18:48 »
Каков или во што е проблемот да се добие оваа на сликата подолу. Поточно! Зошто го нема „клипот“ од youtube директно во постот туку има само линк.

Првиот кодиран линк е со ист терк како и оној вториот, со кој „клипот“ е во постот!

Code: [Select]
[url=https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y]World's Roundest Object![/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=Q3oItpVa9fs#ws]CYMATICS: Science Vs. Music - Nigel Stanford[/url]
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #1 on: 15.01.2015, Thursday, 16:23:30 »
Тома се гледа кај мене што е проблемот кај тебе влези во темата го има.Јас го ставив со код.А Shadow го преправил да се гледа како видео.Да не мора  линкот да го копираш мислам.Ете тоа е направено само јас незнам како па затоа како код ги оставам ;D. Еднаш само на среќа едно видео погодив без помош од администацијата да наместам.Онака на тепка испаднало пробај вака онака и сочувај и гледам испаднало 8) ;D
« Last Edit: 15.01.2015, Thursday, 16:41:39 by nsu »
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #2 on: 15.01.2015, Thursday, 17:06:56 »
Линковите од видеа се поставуваат онака чисти, без никакви тагови пред нив, исто како што се во пребарувачот само го копирате линкот и го пастирате тука, без никакви измени и додавања на тагови, скриптата сама си ги тагира и си ги преправа
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 789
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #4 on: 15.01.2015, Thursday, 17:35:04 »
Треба само да го избришеш тоа https://

www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y
Жан

Offline Toma

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1177
 • Gender: Male
 • Дали доблеста ви е приоритет...
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #5 on: 15.01.2015, Thursday, 18:02:47 »
Значи може и така како што е во кодираниот линк само треба да го нема https://
Благодарам!

Code: [Select]
[url=www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y]World's Roundest Object![/url]
World's Roundest Object!
Ако си ја сакате Македонија пишувајте со македонски правопис !
           Дијалектот негувајте го дома, никој не ви пречи ! ;D
Наместо со - Quote - одговарај со - REPLY -

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10859
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #6 on: 16.01.2015, Friday, 02:27:16 »
Избриши го само s-от од https. Ако го избришеш и http-то, нема да го јави името на клипот под него, ќе го пишува само линкот.

На пример, оригиналниот директен линк до клипот е:

Code: [Select]
https://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y
За да го прикаже скриптата како што треба, треба да биде без s, односно:

Code: [Select]
http://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y
Порано, YouTube не користеше secure http (https), сега користи и затоа го има тој проблем.

Еве го клипот:

World's Roundest Object!

А еве како го преправа скриптата линкот:

Code: [Select]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=ZMByI4s-D-Y#ws]World's Roundest Object![/url]
Она #ws на крајот од директниот линк најверојатно означува клипот да биде прикажан како wide screen клип (16:9, а не 4:3). Тоа автоматски се додава ако клипот е 16:9... барем така имам забележано.
« Last Edit: 16.01.2015, Friday, 02:37:35 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Одг: Проблем со youtube во пост или тема!
« Reply #7 on: 16.01.2015, Friday, 15:55:47 »
Конечно и јас научив како се постира нема импровизации више кој прашал знае ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш