Author Topic: Проблем со стартовање на десктоп компјутер  (Read 1329 times)

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
Ласерски летком??? :D Леле,што нема да слушнеш! Уште и ехо апарат за компјутери ке измислат! Имавме случај- вели стави го лап топот на * компјутерско ехо* да видиш што му фали..  :D :D :D ;) Абе,треба да се направи * ребајлинг*на македонски било така! ;D) со дувалка и стотина ситни топчиња калај.Но ,ако сакаш да се мачиш,најди дувалка и на 400 степени целзиусови *испечи* го чипсетот.Можеби ке проработи. 8) Иначе таа техника би те чинела колку матичната ;D (скоро!),а резултат со гаранција нема ,односно дефектот може да се повтори.Најсигурна и најефтина техника е - нова матична. 8)
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Lux

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 338
Инфрацрвен статичен фен со долно предгревање,кој невидел малку е смешно,ама вистинито,плочата ја грее од двете страни,да не објаснувам а за ехо и слично незнам.
Боже чувајме од пријатели,од непријатели сам ќе се чувам.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9351
 • оптимист до крај!
*Инфрацрвен*  не е исто со *ласерски* летком  8).Нема врска,пиши само на Гугл *REBALLING * и ке видиш за што ти зборувам.Но,како што кажав ова не е за секого,треба искуство,алат и знаење.Само и друго нешто- нема гаранција дека нема повторно да се разлеми! 8) ;D
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Lux

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 338
За гаранција секако дека нема на поправано,а за искуство незнам,а и да има искуство,мала е веројатноста добро да работи,и да неправи проблеми.ново си е ново али да се погоди. ;D
Боже чувајме од пријатели,од непријатели сам ќе се чувам.