Author Topic: Каталог на замени на елементи на полската УНИТРА  (Read 378 times)

Offline batka

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9363
  • оптимист до крај!
Имав еден случај и го најдов овој каталог од осумдесетите години на полската фирма УНИТРА.Во бивша ЈУ имаше доста производи(од ТВ,касетофони,појачувачи,звучници....) од ова фирма,ама ознаките на елементите беа малку подруги од *европските* 8).Мајсторите ги знаеја порано замените,ама сега се поретко се применуваат и сервисираат вакви уреди. Но,за помладиве ,ако имаат потреба за препознавање на деловите при сервисирање и нивна замена ,не е на одмет да се има каталогов.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.