Author Topic: Проблем со монитор Haier  (Read 1777 times)

Offline Zan

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 789
Одг: Проблем со монитор Haier
« Reply #15 on: 20.07.2015, Monday, 17:26:26 »
Адаптерот е од TP Link рутер (12V)
Тој адаптер е премногу слаб за монитор, не може да даде доволно струја.
Жан

Offline batka

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9363
  • оптимист до крај!
Одг: Проблем со монитор Haier
« Reply #16 on: 20.07.2015, Monday, 23:15:16 »
Абе провери дали е адаптерот исправен,дали воопшто работи!! ??? Друга работа е што не е воопшто соодветен за мониторот кој бара 12 V/3A min.И ти требаа две недели да ни кажеш со што го напојуваш мониторот! Пробај со напојување од компјутер. Сите што *фаќаат* вакви монитори ги преправаат на тој начин.Ама.пак мислам дека се не ни кажа и верувам дека имаш уште некоја глупост направено,па можно е да е и контролерот отиден.Тоа е вон твојот домен на знаење и најдобро носи во сервис.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.