Author Topic: Таблет изгорен од пренапон  (Read 730 times)

Offline Jovicar

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 143
Таблет изгорен од пренапон
« on: 30.06.2015, Tuesday, 20:32:55 »
Вака имам таблет maxell maxtab c7 го изгорев кога по секундарна грешка му пуштив 12в. Дали има шанси да се направи? И дали познавате добар сервисер за оваа работа?

Offline gerce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 164
 • Gender: Male
Одг: Таблет изгорен од пренапон
« Reply #1 on: 30.06.2015, Tuesday, 21:39:09 »
Дали проба преку батеријата да го вклучиш?Мери со инструментот дали на конекторот за полнење помегу плус и минус имаш кратка врска.

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Таблет изгорен од пренапон
« Reply #2 on: 01.07.2015, Wednesday, 13:11:55 »
Види прво дали се полни батеријата преку USB кабелот! Ако се полни терај го така.Не знам од каде си,ама за сервис има една застита да се премости или замени.Е,ако се премости заститата- тогаш следниот пат *господ напомош*.Некои грешки поскапо се плаќаат по втор пат! :(
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.

Offline Jovicar

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 143
Одг: Таблет изгорен од пренапон
« Reply #3 on: 01.07.2015, Wednesday, 14:14:18 »
Не се вклучува. Го испратив на сервис во ченто. А батка што после таа заштита кога ќе се премости или смени?

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: Таблет изгорен од пренапон
« Reply #4 on: 01.07.2015, Wednesday, 14:18:20 »
Ако ја премостиш,може да работи и така таблетот,ама следната грешка ке биде фатална! Иначе се  е заменливо...
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.