Author Topic: Голема архива на списанија за електроника  (Read 2398 times)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
На следниот линк може да се најде голема архива од скенирани стари броеви на разни списанија за електроника и радио-техника, меѓу кои Popular Electronics, Hands-On Electronics, Electronics Illustrated, Electronics World, Radio-Electronics, Elementary Electronics и други.

Code: [Select]
http://www.americanradiohistory.com/Popular-Electronics-Guide.htm
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10856
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Корисно ;). Благодарам за линкот ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Молим лепо... ;) ;D
Иначе заборавив да пишам дека сите списанија се во PDF формат и можат со еден клик да се симнат...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline ShAdOw

 • Глобален Модератор
 • Експерт
 • *****
 • Posts: 882
 • Gender: Male
 • shadow@elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одлична страна LordZi, каде успеа да ја најдеш ;D...
Јас со моето знаење несебично помагам на другите на кои им е потребна помош. Кога ќе дојдеш да читаш на форумот не дреми и не биди скржав помогни! Нема ништо лошо да ти се случи ако споделиш знаење со некој друг.

Offline Ajduk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 3
Електор и ЕПЕ како да ги нема

Една молба:Ај некој кој го има или знај за линк од Електор 2004 да ми прати ,многу ке му бида благодарен

Offline dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 338
 • Gender: Male
Линк за Elektor 2004
(линкот е избришан од администрација)
« Last Edit: 15.07.2015, Wednesday, 15:45:31 by LordZi »
Сепак се ВРТИ !!!

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Вакви и слични линкови, торенти итн. може да ги споделувате преку ПП, мејл и слично, не ги ставајте директно на форум...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 338
 • Gender: Male
Што е разликата помегју линкот од тебе и линкот од мене
и на двата се пдф кој некој ги скенирал и поставил на интернет, ниеден од линковите не е директно од списанието.
Сепак се ВРТИ !!!

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2739
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Веќе е пишувано на оваа тема зошто не смеат да се ставаат warez на форум, нема пак да се повторуваме...
Иначе, Popular Electronics  и другите списанија веќе не постојат, чим самите американци ги скенирале и ги ставиле јавно значи нема проблем со нив. Од друга страна Elektor, EPE, Nuts and Volts и сл. сеуште излегуваат, сеуште продаваат стари броеви и цели годишта на ДВД и ставање линкови за симнување на форум е кршење на нивните авторски права, што може евентуално да има последици по форумот и одговорните за него, т.е. администрацијата...
Значи, споделување такви линкови исклучиво преку ПП, јавно на форум не.
« Last Edit: 15.07.2015, Wednesday, 16:46:26 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio