Author Topic: Проблем со GPS на HTC desire 510  (Read 566 times)

Offline DX-er

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 6242
  • Gender: Male
    • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Проблем со GPS на HTC desire 510
« on: 23.08.2015, Sunday, 16:16:38 »
Имам проблем со GPS навигацијата на HTC desire 510, но проблемот е многу чуден.

Кога ке го уклучам GPS преку менито, а потоа одам на некоја GPS апликација како на приемр google maps, GPS test или NAVIGON, си работи се како што треба но по само некоја минута покажува како да нема GPS сигнал и не покажува дека сум во движење. Еве сликовито како изгледа:

Ова го прави на сите апликации што значи дека не е до апликациите

Го стартувам NAVIGON и си работи добро:По само 3 минути


Потоа ја стартувам GPS Test и се си е во ред:
По 2 минути вика NO FIX, горе антенчето покажува дека нема сигнал, часот,  датумот, брзината на движење, надморстата висина и сл. добиени од GPS системот се губат но нај интересно е што и после губењето на сигналот, сеуште го покажува интензитетот на сигналите на сателитите. Значи антената прима сигнали но телефонот не ги обработува. Некогаш се случува ова на 2 минути, некогаш на 8, некогаш на 15, некогаш па и по 2 саати сум го гледал и немало никаков проблем. Што може да е ова и дали има чаре ? Ве молам за одговор, оти стварно ме нервира овој проблем. Софтверски ли е, хардвераски ли е, не знам.

Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.