Author Topic: Дали ќе работи Лаптоп НОТЕБООК на 12 V ?  (Read 710 times)

Offline Jovicar

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 143
Имам еден стар лаптоп нотебоок не паметам што серија е точно, ВинХП имам на него купен ми е од канта пазар за 50денари. Дали ќе работи директно на овие 12в батериите 7,2Ах? и колку време би го држело едно полнење дали некој може да пресмета приближно :)

Offline MilerovEfekt

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 176
Нема да работи. Или ќе работи но не за долго :-)