Author Topic: Двоен стабилизиран исправувач со струјна и напонска регулација 0-30V 0-5A  (Read 1687 times)

Online Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Пред некое време почнав со изработка на лабараториско регулирано напојување бидејќи претходното ми изгоре а ова е една од најнеопходните алатки на секој електроничар. Наместо една плочка јас изработив две плочки за да има два стабилизатори ако треба симетричен напон за некој проект. Проектот на следниот линк ми фати око бидејќи беше комплетен и детално објаснет. Проектот е преземе од следниот линк:

Code: [Select]
http://paja-trb.cz/konstrukce/zdroj.html
Дел од деловите ги набавив останаа уште некои ситници, еве до каде стигнав со изработката

Трафото е 2х24 волти 400 вати :)

Сега за сега до тука стигнав, треба да се докупат уште неколку делови, да се направат два волт ампер метри и да се скоцка се тоа во кутија ;D
« Last Edit: 27.10.2015, Tuesday, 23:38:59 by GigaWatt »

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Одлична изработка, ми се бендисува тоа што имаш ставено EMI филтер на влезот  :)
Hams do it! With Frequency

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Прекрасно уште малку и ќе е готов добро направен е.Со здравје да си го користиш ;D ;) :)
« Last Edit: 07.09.2015, Monday, 15:42:59 by nsu »
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Online Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Има уште многу работа додека да се среди цеосно, полека ќе биде :)

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 10858
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одлично изгледа ;). Ај, доправи го, па пиши како работи ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 338
 • Gender: Male
Hahahaha  го направи ли напојувањето.
Сепак се ВРТИ !!!

Online Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 692
Докупив делови ама така седат немам време да го досотавам, имам обврски со факултетот. Се надевам дека наскоро ќе биде средено :)