Author Topic: Проблем со home theater system Philips HTS3300  (Read 584 times)

Offline pupa2010

 • Нов член
 • *
 • Posts: 19
Проблем со home theater system Philips HTS3300
« on: 25.09.2015, Friday, 14:08:54 »
Здраво имам еден пролем со горе споменатото ДВД а се состои во тоа што се функционира супер само почна да не чита двд цедиња чита само аудио во што е проблемот ако некој знае да ми помогне однапред Благодарам.
« Last Edit: 26.09.2015, Saturday, 04:31:08 by GigaWatt »

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Одг: ПРОБЛЕМ СО ДВД Philips HTS-3300 Home theater system
« Reply #1 on: 25.09.2015, Friday, 15:44:09 »
Имаш ли упатство? Обично таму ги пиши решенијата за проблемите.

провери овде

Code: [Select]
http://www.manualslib.com/manual/124744/Philips-Hts3000-12.html?page=42#manual
Hams do it! With Frequency

Offline batka

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9363
 • оптимист до крај!
Одг: ПРОБЛЕМ СО ДВД Philips HTS-3300 Home theater system
« Reply #2 on: 25.09.2015, Friday, 22:27:02 »
Најпрво покушај да го исчистиш ласерот ( оптиката) која може да е *затестена* па не чита ДВД, туку само *обични * ЦД- иња.Најдобро е со дестилирана вода и чепкалки за уши,никако со алкохол .Може би треба мало подесување на ласерот,ама ако не си го работел тоа ,најди  некој кој знае или носи на мајстор.
Понекогаш неуспехот е голем напредок,особено ако сте ја уочиле причината за вашиот неуспех.Успех е ако направената грешка никогаш повеке не ја повторите,..Немој да помислуваш никогаш дека се знаеш- секогаш ке се најде некој да те подучи.За жал,во Македонија има премногу приврзаници на Марфи.