Author Topic: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...  (Read 9888 times)

Offline spiritos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
Имаш ПП

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
46. *ПРОДАДЕНО*C/ESR метар (through hole верзијата) од оваа тема:
Code: [Select]
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=9198.0Испитан и подесен, цена во ПП...
*На барање може да се направи - пишете ПП*

« Last Edit: 12.04.2018, Thursday, 17:13:57 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
47. *ПРОДАДЕНО*Автоматика за полнач за акумулатори, полнењето се врши во блокови од по 2 минути (свети црвената и трепка жолтата лед) по што следи пауза десетина секунди (се гаси црвената лед), на крајот на паузата се мери напонот на приклучениот акумулатор (полначот тогаш е исклучен за да не влијае врз мерењето), ако достигнал 13.8V полнењето се прекинува и почнува да трепка зелената лед. Кога напонот ќе падне на 12V циклусот се повторува.
Цена 400 ден.

*На барање може да се направи - пишете ПП*

« Last Edit: 02.06.2017, Friday, 10:20:26 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
48. *ПРОДАДЕНО*Уште еден испитувач за зенер диоди и диаци, со исти карактеристики како тој под број 42, но помал и покомпактен.
Цена 650ден.

*На барање може да се направи - пишете ПП*

49. DSO осцилоскоп до 200kHz, склопен од фабрички кит-комплет, испитан и подесен, со исти карактеристики како и тој под број 38, мали димензии, одличен за одржување и севисирање аудио опрема..
Цена преку ПП.
« Last Edit: 09.04.2017, Sunday, 21:36:26 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
50. Универзален тестер, проверка и идентификација на интегрални кола - целокупните серии 74HC, 74LS, CD40, HEF40,  45/145, операциски засилувачи, компаратори, интерфејси (на пр. MAX232, MAX485, 75175, 75176, 75c11..), како и испитување на транзистори (BJT и MOSFET), тиристори, триаци, оптокаплери, диоди, зенерки до 50V... Работи на две АА батерии.
Цена преку ПП.

« Last Edit: 12.04.2018, Thursday, 17:14:57 by LordZi »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
51.  Снимач на звук со ISD1420.
Цена 500ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 103
Здраво ти пишував приватна порака не можам да ти пишам огласо 50 кој му е цената?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ја добив пораката, имаш одговор... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2727
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
52. Насочен микрофон (всушност се два ;)) за прислушкување далечни звуци, шемата е од Електор, модулот е тестиран и веднаш спремен за употреба. По желба може и само плочката без микрофоните.
Цена 550ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

LightCraft Studio