Author Topic: Проблем со засилувач Sansui AU-G50X  (Read 622 times)

Offline silence22

 • Нов член
 • *
 • Posts: 13
Проблем со засилувач Sansui AU-G50X
« on: 28.11.2015, Saturday, 20:42:10 »
Здраво.
Го зедов овој засилувач од еден мој другар , беше дефект несакаше да оклучи .
Кога го отворив засилувачот беше преправан и R -ch  беше исклчен немаше транзистори , а за левиот канал ги одлемив ги проверив имаа кратка врска и неколку отпорници ги сменав со нови и засилувачот се оклучи но работи 4 секунди и паѓа во PROTECTION MODE.. и сеа мене не ми е јнасно зошто исклучува .
Еве неколку слики од него во рар се.

Code: [Select]
http://www.2shared.com/file/T900pJnZ/sliki_od_pojacaloto.html
Code: [Select]
https://app.box.com/s/5ieq973sm52hb7wzl8vcjixq13s721cy
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/2C002B7DE5C845D0B186C69BC1F3E3EAY
еве линк од сервис мануел

Code: [Select]
http://www.hilberink.nl/luxman/sansui/sansui_au-g33x_g55x_sm.pdf
« Last Edit: 28.11.2015, Saturday, 21:26:22 by GigaWatt »

Offline frost5551

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Одг: Проблем со засилувач Sansui AU-G50X
« Reply #1 on: 29.11.2015, Sunday, 02:06:46 »
Дали и на R-ch стави нови транзистори или го остави исклучен? Ако е исклучен, најпрво исконтролирај го NF-степенот на L-ch во спротивно исконтролирај го целиот NF-степен.

Offline silence22

 • Нов член
 • *
 • Posts: 13
Одг: Проблем со засилувач Sansui AU-G50X
« Reply #2 on: 29.11.2015, Sunday, 22:08:13 »
Здрaвo frost5551.. пo штo сум нoв oвдекa штo е тoa NF-степен и aкo мoже дa ми oбјaсниш кaкo дa гo инскoнтрoлирaм.. нa r кaнaлoт немaм стaвенo трaнзистoри прaзнo oстaвив..Блaгoдaрaм oднaпред зa пoмoштa.

Offline frost5551

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
Одг: Проблем со засилувач Sansui AU-G50X
« Reply #3 on: 30.11.2015, Monday, 01:30:21 »
NF е плочката каде што си ги ставил транзисторите, и на таа плочка ќе треба сите делови да ги испиташ. Зошто на R-ch нема транзистори, дали така си го добил? Тоа ке ти биде проблем. Само како што гледам немаш некое познавање, така да тешко дека сам ќе го средиш, најдобро да го однесеш на мајстор а доколку сакаш да вежбаш ќе те кошта и пари. Од каде си ти?

Offline silence22

 • Нов член
 • *
 • Posts: 13
Одг: Проблем со засилувач Sansui AU-G50X
« Reply #4 on: 30.11.2015, Monday, 01:54:22 »
Од Струмица сум ..
Јас сакам да го направам моно појачалово само 1 излаз доволно ми е