Author Topic: 2G GPRS подесувања?  (Read 481 times)

Offline BorceBT

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1824
  • Gender: Male
    • www.trajkovski.net
2G GPRS подесувања?
« on: 02.01.2016, Saturday, 22:33:13 »
Во последно време е модерно да се користат стари мобилни телефони за да се "одмориме" од fb и да заборавиме на секојдневното полнење на телефонот :)  Така да и јас го ставив во употреба мојот стар Nokia 3510i меѓутоа никако не можам да ја подесам GPRS комуникацијата :( Бидејќи телефонот е многу стар поддржува само WAP стандард. Проблемот е што WAP интернетот оди преку WAP Gateway сервер за кој ми треба IP адреса. Моментално сум на ONE и 100% сум сигурен дека некаде во нивната визба сеуште работи WAP Gateway серверот од Cosmofon :) Меѓутоа не ја знам IP адресата. Дали случајно некој има или знае, или има запишано конфигурацијата за GPRS internet (WAP)  на ONE (т.е. Cosmofon) заедно со IP адресата?
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.