Author Topic: Front Panel USB Pinout за различни матични плочи  (Read 554 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Случајно го начекав овој лист некаде по дома и решив да го скенирам ;). Кој знае од кое пакување на матична плоча се лизнал ;D. Корисен е бидејќи не мора да барате online како да ги врзете front panel конекторите за USB секој пат кога ќе ви дојде некоја „лева плоча“ без ознаки ;). Горе долу, стандардот е веќе скоро кај сите плочи како на сликата 2 (најлогичен е и најголем број од производителите решија да го прифатат како de facto стандард), ама секогаш се наоѓа некој „паметен“ производител ::), кој како за инает ќе реши да стави некој свој стандард или некој од другите два (од сликата 1 или 3). Истиот распоред важи и ако сакате да монтирате додатни back panel USB конектори (back panel USB bracket). Се разбира, сликите не важат за USB 3.0 и USB 3.1, само за USB 1.0, 1.1 и 2.0.


Сликата во голема резолуција во PDF и во JPG можете да ја симнете од следните линкови.

Code: [Select]
https://app.box.com/s/4j63sf564coedu5vgi2vwdt1hou5t40n
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/E84D858BC07945A28163330968EF0150Y
Може како мини постерче да си го испечатите во боја и да си го залепите некаде на ѕид во работилница ;).

ПС: Знам, Англискиот е „Кинеско-Англиски“ ;D. Тоа е тоа, не дај боже некогаш да фатите да ги читате поновите user manuals од некои "no name" производители на матични плочи ;D. Леле мајко, што сакал да каже писателот ;D. Само повеќе ќе ве збуни ;D, ќе почнете да се сомневате во сопственото знаење, хахахахаха ;D ;D ;D.
« Last Edit: 17.07.2017, Monday, 14:00:28 by GigaWatt »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."