Author Topic: Проблем со жарење на ЛЕД светилки  (Read 468 times)

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 929
 • Gender: Male
Проблем со жарење на ЛЕД светилки
« on: 31.01.2016, Sunday, 00:36:50 »
Кај еден пријател монтиравме нови лустери со нови ЛЕД светилки и излезе еден проблем. Кога ќе е изгаснат прекинувачот лед светилката свети по малку.
Со фазомер мерев покажува фаза кога е исклучено... претпоставувам некаква индукција е. Само со ЛЕД сјалици го прави ова, со обични не - вајда нема доволно струја да ги покрене..
Па дали сте имале сличен проблем??
Life is too short to remove USB safely ..

Offline ivica.s

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 369
 • Gender: Male
 • RF Guru
  • Регистрирај се и заработи на envato.com
Одг: Проблем со жарење на ЛЕД светилки
« Reply #1 on: 31.01.2016, Sunday, 00:46:42 »
Прекинувачот за сијалицата е ставен на нулата место на фазата. Истиот проблем го имав и јас.